PREMIERĂ națională la Timișoara. S-a deschis primul centru de imagistică dedicat exclusiv...

PREMIERĂ națională la Timișoara. S-a deschis primul centru de imagistică dedicat exclusiv femeilor. Cum pot timișorencele să beneficieze de ecografii mamare gratuite

2
DISTRIBUIȚI

senologica

Demers medical inedit la Timișoara. Mai mulți specialiști din oraș și-au unit forțele cu scopul de a veni în sprijinul femeilor pentru prevenirea cancerului, în diagnosticarea infertilității, dar și a altor afecțiuni. Senologica, primul centru de imagistică din România dedicat exclusiv femeilor și patologiilor specifice acestora, s-a deschis astăzi la Timișoara.

Odată cu deschiderea noului centru inedit, reprezentanții acestuia au anunțat și lansarea campaniei „Mărțișorul”.


Astfel, în perioada 9 – 14 martie, femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani beneficiază de ecografii mamare gratuite.

„Senologica s-a înființat pentru a fi un punct de sprijin femeilor pentru prevenirea tipurilor de cancer specifice lor: cancerul la sân, cancerul la tiroidă, cancerul ovarian și cancerului de col uterin. Pe lângă acestea, asociația oferă suport și în diagnosticarea infertilității și descoperirea cauzelor acesteia, dar și a altor afecțiuni. Asociația este rezultatul muncii unor medici specializați în radioimagistică în general și radioimagistica femeii în special, cu zece ani experiență în domeniu”, transmit reprezentanții Centrului de imagistică a femeii Senologica.

Medicul Florin Bîrsășteanu a ținut să precizeze, astăzi, că asociația de imagistică a luat ființă „din dorința de a lupta pentru a încerca să diagnosticăm cât mai rapid cancerul”. Potrivit ultimelor statistici, în România incidența cancerului a crescut. Dacă în 2011, una din zece femei era diagnosticată cu cancer la sân, în 2015, una din opt femei primește acest diagnostic. Medicii le recomandă femeilor un control de rutină cel puțin o dată pe an, asta pentru că diagnosticul precoce oferă șansa vindecării complete. Femeile care doresc să beneficieze de ecografii mamare gratuite se pot programa la numărul de telefon 0735 556 261.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.