Premieră națională la Timișoara: Universitatea de Vest, reprezentată în permanență la Parlamentul...

Premieră națională la Timișoara: Universitatea de Vest, reprezentată în permanență la Parlamentul European. Ce beneficii va avea instituția timișoreană

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest parlamentul european Duma 02

Universitatea de Vest din Timișoara calcă pe urmele marilor instituții de învățământ superior europene care, de câțiva ani, au cel puțin un reprezentant la Bruxelles. Astfel, în premieră națională, Universitatea de Vest din Timișoara va avea, din această lună, un reprezentant la Parlamentul European.


Este vorba despre Emanuela Gârboni, doctorandă atât la UVT, cât și la o universitate din Bruxelles, care va avea rolul de a promova universitatea timișoreană la Parlamentul European, și nu numai. Tânăra din Timișoara va avea și un punct de lucru la Bruxelles, cu sprijinul europarlamentarului Cristian Bușoi.

„În premieră națională anunțăm că Universitatea de Vest din Timișoara va avea un reprezentant permanent la Bruxelles, în Parlamentul European, în toate acțiunile care se vor derula pe domeniile educație și cercetare. Ne dorim, prin această reprezentare la Bruxelles, să ne apropiem mai mult de organismele de finanțare, o vizibilitate mai mare a UVT la diferitele acțiuni organizate, identificarea de potențiali parteneri cu scopul intrării în consorții universitare și să aflăm mai multe despre lansările de diferite finanțări”, a explicat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Prezent la conferința de presă, europarlamentarul Cristian Bușoi a ținut să precizeze faptul că „persoana care reprezintă Universitatea de Vest la Bruxelles va avea un statut de colaborator permanent al cabinetului meu de europarlamentar, va avea acces ori de câte ori dorește în Parlamentul European și va avea la dispoziție infrastructura fizică a cabinetului meu. Această persoană poate contribui la deschiderea de noi orizonturi și parteneriate, va putea să se întâlnească cu oameni influenți din Comisia Europeană”.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.