Președintele executiv al PSD Timișoara, Sebastian Răducanu: „Din punctul meu de vedere,...

Președintele executiv al PSD Timișoara, Sebastian Răducanu: „Din punctul meu de vedere, Traian Băsescu este istorie. O filă destul de neagră a istoriei”. Ce replică a dat şefa PMP Timiş VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

roxana iliescu si sebastian raducanu (2)

Schimbarea pare să fie cuvântul de ordine în discuţiile pe care tinerii politicieni le au privind activitatea lor. Invitaţi în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Roxana Iliescu, şefa PMP Timiş, şi Sebastian Răducanu, preşedintele executiv al PSD Timişoara, au comentat pe marginea corupţiei din politică, dar şi a schimbărilor necesare pentru ca partidele să fie curăţate de personaje lipsite de credibilitate.

Legat de Congresul PSD, Răducanu este de părere că „suntem într-o etapă nouă în ceea ce înseamnă PSD, o etapă în care vrem să ne delimităm de ceea ce înseamnă corupţia. Cred că s-a văzut ce înseamnă acest lucru. Am adopat o rezoluţie, există cinci principii clare”.

Roxana Iliescu nu a pierdut ocazia de a sublinia că „în cazul doamnei Elena Udrea parlamentarii noştri au fost foarte muncitori, au rămas duminică noaptea târziu. Pentru adevărul istoric, cei de la PMP au votat împotriva arestării, nu împotriva ridicării imunităţii.


Fundamental este să avem o discuţie pe această măsură a ridicării imunităţii. Elena Udrea a declarat public că îşi îndeamnă colegii, că doreşte să îşi îndemne colegii să voteze pentru ridicarea imunităţii, ca să ajungă în faţa organelor şi să răspundă în faţa legii”. Șefa PMP Timiș a mai spus şi că „noi nu ne dezicem de doamna Elena Udrea, care a fost preşedintele acestui partid”.

Legat de competiţia dintre cele două formaţiuni, pesedisul a comentat că „din punctul meu de vedere, PMP este un partid nou pe eşicherul politic. Orice partid nou necesită timp pentru a ajunge să conteze din punct de vedere politic. În momentul de faţă nu cred că este o ameninţare. Rezultatele cred că au fost obţinute de Elena Udrea prin notorietatea ei, cu susţinerea preşedintelui Traian Băsescu. Dar până la a conta ca număr de voturi mai este cale lungă”.

Răducanu l-a atacat dur pe fostul preşedinte al României care, prezent în weekend la Timişoara, a instruit membrii PMP să formeze un nou partid care să fie distanţat de compromisuri inacceptabile. „Traian Băsescu, fie că a ştiut, fie că nu a ştiut, s-a înconjurat de persoane care, încercând să îl ridice pe el, şi-au făcut propriile combinaţii. Nu cred că mai poate fi credibil. Din punctul meu de vedere Traian Băsescu este istorie. O filă destul de neagră a istoriei”, a spus pesedistul.

Roxana Iliescu a replicat că „Traian Băsescu este de departe este cel mai puternic om politic care a contribuit la consolidarea instituţiilor statului. În mare parte subiectele pe care le discutaţi cu noi oameni politici se întâmplă mulţumită preşedintelui Traian Băsescu”. Răducanu a conchis că ar fi bine ca tinerii să îşi vadă de treaba lor şi să muncească, nu să comenteze declaraţiile fostului preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.