Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, finalizată. Care au fost cele...

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, finalizată. Care au fost cele mai „vânate” școli de către părinții din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare a fost finalizată vineri. Mii de părinți din județul Timiș au completat, în cele trei săptămâni, cererile de înscriere în clasa zero pentru copiii lor. La fel ca în anii precedenți, câteva școli de elită din Timișoara au fost preferatele părinților, astfel că reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au fost nevoiți să suplimenteze numărul de clase în aceste unități de învățământ în care s-au depus mai multe cereri decât se așteptau.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că a fost ajustat planul de școlarizare cu încă 21 de clase pregătitoare în plus, la școlile cele mai „vânate” din Timișoara și două localități din județ, „respectând prevederile legale în vigoare și acționând cu prioritate în interesul educațional al elevului, facilitând cuprinderea tuturor copiilor din circumscripție la unitatea de care aparțin la care au depus cerere de înscriere”.

Prin urmare, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” rămâne școala cea mai apreciată de părinți, unde s-a suplimentat numărul de clase pregătitoare cu patru, astfel că au fost formate în total șase clase.


De asemenea, și la Liceul „Grigore Moisil” au fost alocate încă patru clase în plus, șapte fiind în total, la Colegiul Național Bănățean, Liceul Lenau, Școala Nr. 24 și Școala Nr. 30 a fost alocate câte două clase în plus, iar la alte șase școli s-a format încă o clasă pregătitoare în plus.

„Astfel, la finalul procesului de înscriere, la nivelul județului, avem, cu tot cu suplimentări, 299 clase. În total am avut 7.475 de locuri, din care 1.808 au rămas libere”, a precizat Aura Danielescu. A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.