Primarul Nicolae Robu face un prim demers pentru ca finanţarea necesară spitalului...

Primarul Nicolae Robu face un prim demers pentru ca finanţarea necesară spitalului de copii să crească. Câţi bani cere de la guvern

0
DISTRIBUIȚI

santier spitalul de copii04_resize

Aşa cum anunţa la debutul săptămânii, edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un prim demers pentru ca finanţarea alocată Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” să crească. „Am transmis primului ministru şi ministrului Sănătăţii o adresă prin care am cerut majorarea sumei alocate pentru Spitalul de Copii”, a declarat Nicolae Robu. Acesta a explicat că municipalitatea ar fi dorit ca statul să contribuie cu nu mai puţin de 20 de milioane de lei pentru anul 2014, în loc de cinci milioane cât au fost alocaţi. Mai mult, edilul ar fi dorit ca aceeaşi sumă să fie alocată şi pentru anul 2015.

„Orice sumă mai mare sau egală cu zece milioane de lei ne-ar satisface. Cu stimă şi încredere că cel mai mare contributor la bugetul de stat după Bucureşti va fi tratat cu respect, aşteptăm un răspuns”, a declarat Robu.
Edilul, care în urmă cu câteva zile spunea că nu a făcut nici un demers la București, pentru că „nu o să stau în genunchi pe la uşi, pentru că nu aşa se obţin banii, cum vorbesc unii care nu au obţinut în viaţa lor un ban”, s-a răzgândit acum și a explicat că „noi suntem pregătiţi să susţinem atât cât va fi nevoie, dar este păcat ca un obiectiv care nu este de interes numai pentru Timişoara, ci pentru întreaga ţară, pentru un asemenea obiectiv eu consider că ar trebui ca cel puţin 50% din fonduri să provină de la bugetul de stat.


Când am discutat în 2012 eu am spus ca 80% să vină de la bugetulde stat. Eram convins că nu o să vină 80% în niciun caz. Sunt convins că minim 50% din valoarea investiţiei ar trebui să vină de la bugetul de stat. Acel nou corp se ridică, operaţiile grosiere care au fost făcute nu comportă valori foarte mari. Noi dorim ca în primul rând banii să provină de la bugetulde stat şi noi să venim în completare. Nu putem cauza dificultăţi economice firmei care îşi parcuge lucrările, trebuie să plătim, dar sperăm să primim bani de la bugetul de stat pentru a ne recupera cât mai mult. Nici la ora actuală nu există o fişă de obiectiv prin care guvernul să îşi fi asumat o cotă parte din investiţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.