SOMAŢIE pentru proprietarii clădirilor din centrul istoric. Ce le cere primarul de...

SOMAŢIE pentru proprietarii clădirilor din centrul istoric. Ce le cere primarul de URGENŢĂ şi cu ce îi ameninţă

1
DISTRIBUIȚI

 

Palatul Neuhausz
Palatul Neuhausz

După ce a rezolvat problema selectării pavajului potrivit pentru centrul istoric, astfel încât toate doamnele din Timişoara să aibă motive să îi mulţumească, edilul şef Nicolae Robu a anunţat la finele săptmânii că are un nou obiectiv.

„Vreau să vă vorbesc despre starea clădirilor din centrul istoric.


Vreau să îi atenţionez pe proprietarii de clădiri să facă de urgenţă diligenţele pentru a-şi repara clădirlrile, pentru că vor fi amendaţi cu amenzile maxime şi se va ajunge în curând să avem acea taxă pe paragină pe care eu am propus-o cu ceva vreme în urmă în noul Cod Fiscal. Să nu se joace cu lucrul acesta, pentru că vor fi nevoiţi să plătească. Nouă nu ne place să amendăm pe nimeni. Este cunoscut că am recomandat să nu se mai practice statul la pândă pentru aplicarea de amenzi, dar am recomandat ca acolo unde nu este aplicarea legii, să se intervină fără menajamente. Vor fi gata în câteva luni mai multe străzi care vor pietonale şi cu atât mai mult în centrul istoric am vrea să avem o altă faţă a clădirilor noastre. Trebuie ca toată lumea să se ocupe, indiferent unde îşi are proprietatea şi cine se ocupă de întreţinerea proprietăţii”, a spus Nicolae Robu.

Mai mult, edilul dă asigurări că municipalitatea face demersuri serioase pentru ca toate clădirile cu probleme care îi aparţin să intre în reparaţii. „Evident şi Primăria are la rândul ei clădiri şi aţi văzut că am alocat fonduri pentru aşa ceva. Avem proiecte în momentul în care se va da drumul noilor programe vom aplica pentru a repera clădirile care necesită reparaţii capitale”, a mai declarat primarul.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Ar trebuie după somațile date într-un termen fix, aplicarea amenzilor. Dacă nici atunci nu se acționează din partea proprietarului, ar trebuie aceste clădiri istorice revendicate de către statul Român pt. că astfel de clădiri istorice nu au ce căuta pe mâna persoanelor care nu cunosc valoarea istorică din patrimoniul național. Punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.