Proiect ambițios la Timișoara. Cum vrea o asociație să realizeze un centru...

Proiect ambițios la Timișoara. Cum vrea o asociație să realizeze un centru de recuperare pentru micuții cu dizabilități din județul Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioana vartosu (1)

Timișoara este codașa României în ceea ce privește asigurarea serviciilor de terapie pentru copiii cu dizabilități. Pentru că autoritățile nu au de gând să facă nimic pentru a schimba acest lucru, Asociația Școala Mamei Junior are în plan un proiect ambițios, pe care speră să-l materializeze în viitorul apropiat. Este vorba despre realizarea primului centru de recuperare pentru micuții cu dizabilități din județul Timiș, care ar urma să fie construit prin intermediul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior, a dezvăluit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că centrul ar putea fi realizat cu aproximativ un milion de euro.


„Cu ajutorul unei companii, avem pământul pe care va fi construit centrul, pe care dorim să-l realizăm cu scopul de a aduce toate tipurile de terapii pe care le putem oferi gratuit într-un singur loc. Astfel, părinții să nu mai fie nevoiți să fie tot pe fugă, ci să poată lasă copilul dimineața și să-l ia după-masa, vom avea și o grădiniță în cadrul centrului”, a explicat Ioana Vârtosu.

Potrivit președintelului Asociației Școala Mamei Junior, centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilități va funcționa, la început, ca un centru de zi pentru aproximativ 30 de micuți. „Acum așteptăm să se deschidă liniile de finanțare UE. În prezent, există câteva centre susținute de Primăria Timișoara în care sunt oferite diverse tipuri de terapii, dar sunt puține locuri”, a mai precizat Ioana Vârtosu.

În județul Timiș sunt aproximativ 2.000 de copii cu dizabilități. Proiectul social de suflet al Asociației Școala Mamei Junior este hidroterapia, prin care oferă ședințe gratuite de terapie prin apă la 117 beneficiari cu vârste între 2 luni și 18 ani, copii cu diverse dizabilități locomotorii și psihiatrice. Proiectul este susținut exclusiv prin sponsorizări și voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.