Radu Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, dar...

Radu Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, dar rămâne membru al partidului: „Curând voi demisiona din funcţia de primar”

0
DISTRIBUIȚI

radu-mazare-forbes

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, joi seară, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, pe care o ocupa din anul 2003, precizând însă că rămâne în continuare membru al partidului, scrie Mediafax.

Radu Mazăre a anunţat, joi seară, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD Constanţa, menţionând că rămâne simplu membru de partid.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă a renunţat şi la funcţia de primar, Mazăre a răspuns că nu, dar a adăugat că o va face în câteva săptămâni.

“Deocamdată, nu am demisionat din funcţia de primar, foarte curând însă o voi face”, a declarat Radu Mazăre corespondentului MEDIAFAX.

Mazăre ocupa funcţia de preşedinte al PSD Constanţa din anul 2003, când a şi intrat în rândurile social-democraţilor. Radu Mazăre este primar al municipiului Constanţa din anul 2000.

Radu Mazăre declarase, la întoarcerea acasă de la Bucureşti că intenţionează să renunţe şi la primărie, şi la politică în scurt timp.

“Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. Păi ce să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a şi băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu ştiu că cu toţii suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea”, a declarat Radu Mazăre.

El a mai spus că nu mai vrea să participe nici la carnavalul din Mamaia din această vară.

“90 la sută nu mai particip.


Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Am obosit şi mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul şi sunt şi eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruţa asta, poate vreau să stau şi eu la plajă, nu să fac repetiţii pentru carnaval câte cinci zile şi după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut”, a explicat Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi două fapte de conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de către reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Şi în acest caz, notează procurorii, mita a fost primită prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea respectivă şi aceeaşi firmă controlată de cei doi inculpaţi.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate, care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, era în relaţii comerciale cu Mazăre în opt societăţi. În prezent, omul de afaceri este arestat şi judecat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit aproximativ 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.