Răzvan Mazilu, premiat la Gala Premiilor Radio România Cultural, pentru două spectacole...

Răzvan Mazilu, premiat la Gala Premiilor Radio România Cultural, pentru două spectacole de succes realizate la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

cabaretRăzvan Mazilu este câştigătorul celei de-a XV-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural la categoria Teatru, distincţia fiindu-i acordată pentru „valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor <<Cabaret>>, producţie a teatrului german din Timişoara, şi <<West Side Story>>, producţie a Festivalului Naţional de Teatru”.

La evenimentul organizat de Radio România Cultural care a avut loc aseară la Teatrul bucureştean Odeon, au fost premiate, în cadrul a nouă secţiuni, mai multe personalităţi care, prin activitatea lor, au marcat viaţa culturală a anului trecut.


Spectacolul „Cabaret” de Joe Masteroff, pus în scenă la teatrul german din Timişoara în luna februarie 2014, a fost unul din spectacolele de mare succes ale stagiunii trecute, punerea în scenă semnată de Răzvan Mazilu evidenţiind potenţialul musical-ului în România. Spectacolul a făcut carieră nu numai pe plan local, el fiind inclus şi în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru din 2014.

Povestea musical-ului se petrece în Berlinul anilor ’30, când nazismul ajungea la putere. O tânără cântăreaţă şi dansatoare dintr-un club de noapte, admirabil interpretată de Daniela Török, se îndrăgosteşte de un american – întruchipat de Konstantin Keidel – care visează să devină scriitor de romane. Alături de ei, un cuplu mai în vârstă ăşi trăieşte şi el povestea de dragoste iar visele împlinite sau spulberate ale personajelor sunt marcate de noul context politic şi social care, deşi la început, marchează deja destinele oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.