Reprezentanții unei asociații umanitare ÎNŞELAŢI de falși inspectori ANAF. Pentru ce caz...

Reprezentanții unei asociații umanitare ÎNŞELAŢI de falși inspectori ANAF. Pentru ce caz dramatic erau banii

0
DISTRIBUIȚI

7192767-mediafax-foto-octav-ganea

Polițiștii fac cercetari într-un dosar de înșelăciune după ce reprezentanții unei asociații umanitare au sesizat că au fost înșelați de falși inspector ANAF care le-au luat banii adunați pentru un copil de șapte ani bolnav, chitanțierele și actele asociației.

“O femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiul Hunedoara, în calitate de preşedinte al unei asociaţii umanitare, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în timp ce se afla în pe raza localităţii Silvaşu de Sus, împreună cu alte două persoane, pentru a desfăşura activităţi de strângere de fonduri pentru un caz umanitar, au fost opriţi un bărbat şi două femei, care s-au recomandat ca „inspectori ANAF”, solicitându-le actele asociaţiei, chitanţierele, precum şi banii încasaţi, peste 500 de lei.


După reţinerea documentelor şi banilor, presupuşii inspectori ANAF le-au solicitat persoanelor vătămate să meargă la sediul asociaţie pentru continuarea controlului. Persoanele vătămate s-au conformat, iar când au ajuns în municipiul Hunedoara, la sediul asociaţiei, şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi s-au adresat poliţiştilor, formulând plângere penală”, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

Potrivit acestuia, polițiștii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar cei trei falși inspector riscă până la cinci ai de închisoare.

Reprezentanții Asociației Umanitare Salvați Copiii Nejutorați din Hunedoara se aflau pe drumul spre Mănăstirea Prislop și strângeau bani de la pelerini pentru a ajuta un copil de șapte ani cu grave deficiențe locomotorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.