S-a lansat a doua ediţie a Atlasului Etnografic al judeţului Timiş. Cum...

S-a lansat a doua ediţie a Atlasului Etnografic al judeţului Timiş. Cum va fi popularizată cartea care conţine informaţii despre zona Deta

1
DISTRIBUIȚI

muzeul satului

Al doilea volum al Atlasului Etnografic al județului Timiș a fost lansat astăzi la Consiliul Județean Timiș. Acesta este coordonat de Ioan Boldureanu şi cuprinde, în 150 de pagini, tradiţiile zonei Deta.

Președintele CJT, Titu Bojin, a declarat că „este o acțiune foarte bine gândită din punct de vedere cultural. Vreau să felicit Comisia de Cultură, să îl felicit în mod deosebit pe domnul profesor Boldureanu pentru această activitate, acest angajament alături de CJT pentru posibilitatea de a găsi soluții în conservarea și perpetuarea tradițiilor noastre în zona Banatului. Așa cum știți, acestă ediție este susținută financiar de CJT. Ca să nu existe niciun fel de discriminări, s-a împărțit județul în patru zone, iar una din ele este prezentată astăzi prin acest atlas.


Ne bucurăm și de prezența specialiștilor”. Bojin a promis că nu se va pune problema de a face selecții și de a spune care zonă se va face în funcție de preferințe umane sau administraive, ci că tot județul va fi cuprins în ediţii ale acestui atlas.

Vicepreşedintele CJT, Marian Vasile, a spus că „este o lucrare oportună, mai ales în această epocă a informațiilor, când acestea sunt foarte multe, și există o vorbă că informația este ca ceața. Cu cât este mai multă cu atât este mai densă și nu se poate vedea dincolo de ea. Trebuie să ne păstrăm identitatea și să o dezvoltăm”. Vasile a subliniat și că este nevoie ca volumul să fie promovat corespunzător, în vreme ce Bojin a cerut ca măcar un volum să ajungă la fiecare școală din judeţ.

Ioan Boldureanu, coordonatorul volumului, a menționat că „asigurarea financiară materială nu se poate realiza, pentru că este o lucrare destul de costisitoare. Sunt multe pagini color și noi o facem cu mare dăruire și cu mare devoțiune pentru profesiile noastre. Termenul de voluntariat este cel mai potrivit, colegii mei și cu mine am înțeles acest lucru de la bun început, dar cheltuielile cu editarea, tehnoredactarea trebuie făcute cu susținere”.

Volumul va fi tipărit în 250 de bucăți și va fi distribuit la biblioteci, școli și instituții conexe,

1 COMENTARIU

  1. Banaceanul mcv isi da cu parerea! a reinviat! el le stie pe toate! acum este si mare critic (de cultura si arta)! grandomaneiaaa tinere mcv iti joaca feste!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.