S-a predat amplasamentul pentru reabilitarea Parcului Pădurice. Ce dotări de top vor...

S-a predat amplasamentul pentru reabilitarea Parcului Pădurice. Ce dotări de top vor fi amenajate

3
DISTRIBUIȚI

Parc Lidia biotowns_ro

Primarul Nicolae Robu a predat astăzi amplasamentul pentru startarea lucrărilor de reabilitare a Parcului Pădurice.

Prezent la faţa locului, edilul a declarat că „am început lucrările de amenajare a Parcului Pădurice. Este unul din cele mai extinse spaţii verzi pe care le are Timişoara. Este un parc amplasat în mijlocul unei zone foarte populate, între două cartiere mari, trei chiar am putea spune, şi întotdeauna el a fost foarte folosit. A venit vremea ca acest parc să fie reabilitat, să fie modernizat, să se realizeze în cadrul lui mult mai multe funcţionalităţi decât au fost până acum Vor fi amenajări complexe, fiecare cu specificul ei, spre exemplu, vom avea zona italiană, zona grecească, zona spaniolă, zona englezească, o zonă numită modernă, o zonă de lac.


Fiecare va avea diverse amenajări florale, amenajări de spaţii verzi cu specificitatea lor. Se vor planta 1.947 de noi arbori şi abuşti şi 1.600 de plante florale, va fi amenajat un loc cu aparate de fitness şi un loc de bătut mingea, un loc cu diverse aparate de joacă pentu copii şi o mulţime de funcţionalităţi, piste de biciclete pentru copii, inclusiv prevăzute cu anumite denivelări, cu obstacole. Am putea spune că se va amaneja aici şi o zonă care conţine elemente de skatepark, dar nu este un skatepark în sensul plin al termenului. Skatepark vom face, deja sunt demarate procedurile pentru aşa ceva in Parcul Central. Aici vor fi doar elemente de aşa ceva”.

Acuzat adesea că ar fi tăiat inutil copaci în timpul mandatului său de primar, Nicolae Robu a mai precizat că „unii probabil că vor fi tăiaţi pentru că sunt îmbătrâniţi, se va verifica fiecare copac în parte. Nu se impune tăierea de arbori din alte raţiuni, decât dacă se identifică starea lor de sănătate necorespunzătoare şi este posibil ca unii să fie tăiaţi ca să nu se prăbuşească”.

Lucrările de amenajare costă 4.6 milioane bani de la bugetul local şi vor fi executate de firma Lovrintim. Primarul i-a rugat pe reprezentanţii companiei să finalizeze intervenţiile până la venirea iernii.

Foto: biotowns.ro

3 COMENTARII

  1. 1 milion de euro pt reabilitarea parcului ! Pai cam atat a costat Parcul Rozelor din cate stiu eu.
    Cu banii astia cumpara teren pt. un parc la fel de mare in zona. Daca sunteti corecti faceti public devizul de lucrari si calculul economic, ca sa vedem si noi ce se intampla acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.