Săraci, dar ocupaţi: jumătate din cei care primesc ajutoare de la UE...

Săraci, dar ocupaţi: jumătate din cei care primesc ajutoare de la UE nu le-au ridicat. Cine va beneficia de ele

0
DISTRIBUIȚI

ajutoare ue

Apropape jumătate din oamenii nevoiași ai Timișoarei nu s-au deranjat să își ridice pachetele cu ajutoare primite de la Uniunea Europeană.

Subprefectul Zoltan Marossy a declarat că „încă mai avem de distribuit 29.912 dintre celebrele pachete de ajutorare a persoanelor care au dificultate din punct de vedere al veniturilor pe familie. Anul acesta s-a lucrat centralizat, în prima etapă au primit pachete toți cei care au primit prin poștă cupoane, în etapa a doua au primit toți cei care au fost omiși de pe cupoane.


S-a încheiat și etapa acesta şi tot am mai rămas cu pachete. Etapa imediat următoare care s-a încheiat săptămâna trecută, a fost cea de compensare între județele care au rămas fără pachete și cele care au avut în plus. Am început de ieri împărțirea a doua oară către persoanele nominalizate în hotărâre de guvern. Primii care vor primi pachetele sunt cei care au venituri sub 400 de lei pe membru de familie. În următoarele trei zile se extinde lista defavorizaților după aceea vor veni pensionarii și cei care au dezavantaje diferite persoane cu handicap grav accentuat”.

Practic, pachetele vor fi redistribuite în aceeași localitate, dar la categoria următoare de defavorizaţi. Nu mai puţin de 14.340 pachete au rămas nedistribuite doar la Timişoara, asta deşi numărul beneficiarilor se ridică la 30.000. 2.038 pachete au mers la Arad. Marossy a mai spus şi că „pentru anul 2015 vom cere descentralizarea activității. Programul a pornit abia în noiembrie, decembrie, vă dați seama că cine a fost șomer în august nu mai venea să îşi ridice făina și zahărul în decembrie. (…) Sincer să fiu, nu mi-ar părea foarte rău ca instituția prefectului să nu mai fie implicată în această activitate”. Există şi localități care au rămas fără pachete, precum sunt Dumbrăvița şi Tomnatic. Deşi în anii trecuţi pachetele au fost trimise către alte insitituţii pentru a fi distribuite altor nevoaşi, anul acesta legislaţia nu mai permite acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.