Modul HALUCINANT în care capul rețelei de proxenetism destructurate ieri cheltuia banii...

Modul HALUCINANT în care capul rețelei de proxenetism destructurate ieri cheltuia banii obținuți prin exploatarea fetelor. Cu ce problemă se confruntă anchetatorii

0
DISTRIBUIȚI

prostitutie3

Anchetatorii care au prins ieri jumătate din exploatatorii unor fete obligate să se prostitueze spun că au probleme în a le convinge pe acestea că sunt, în realitate, niște victime. Șase fete, exploatate sexual de 11 bărbați au fost salvate, joi, de către procurori și polițiști. Fetele, dintre care două minore, de 15, respectiv 17 ani, erau obligate să se prostitueze în Viena și Timișoara. Toți banii câștigați de fete mergeau la exploatatorii lor. În loc să aibă vile și mașini scumpe, șeful întregii afaceri cheltuia sume exorbitante la jocuri de noroc.

Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT Timişoara, beneficiind de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au dat de urma acestei rețele de prostituție încă de acum doi ani.

Doar cinci din cei 11 membri ai rețelei au fost găsiți, între ei și liderul, în timp ce secundul său a fost reținut în Austria pentru alte infracțiuni.


Ei sunt acuzați de de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi înşelăciune. În fapt, bărbații exploatau peste 20 de tinere, spun anchetatorii, în Timișoara și Viena. În străinătate fetele erau plasate în bordeluri, în timp ce la Timișoara ele se prostituau prin intermediul unor localuri unde erau angajate la negru ca striptease. Doar șase din fete au putut fi salvate de la exploatare. Ele au înțeles că dacă recunosc cu ce se ocupă nu vor fi sancționate, pentru că legea nu pedepsește actul de prostituție în sine.

„Restul nu vor să înțeleagă că sunt niște victime ale rețelei de proxeneți”, au arătat sursele noastre.

Șocant e că toate fetele prestau exclusiv în beneficiul proxeneților, ele neprimind niciun ban din câștigul realizat. La Timișoara, minorele erau obligate să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți contra unor sume între 50 și 200 de lei, în funcție de solicitările clientului. Într-o singură zi puteau face și 1.000 de lei. „În Austria vorbim de sume considerabil mai mari”, au mai arătat sursele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.