Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, vizită în Coreea de Sud. Ce veşti bune...

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, vizită în Coreea de Sud. Ce veşti bune le -a adus studenţilor români

0
DISTRIBUIȚI

ben-oni ardelean1

Recent, senatorul PNL, Ben-Oni Ardelean a efectuat o vizită în Coreea de Sud unde a avut întâlniri cu mai mulţi oficiali ai statului cu care a purtat discuții punctuale pe teme legate de educație, economie și alte subiecte de interes. Acesta a avut şi o serie de întâlniri la nivel de Parlament şi Guvern, precum şi cu mediul de afaceri. Vizita a inclus și un dineu cu Preşedintele Coreei de Sud – dna Park Geun-hye, o recepţie la care au participat și Vice-Premierul Hwang Woo Yea, Ministrul Educaţiei, precum şi întâlniri în cadrul Parlamentului. Acesta a revenit cu veşti bune pentru studenţii români care ar putea beneficia de burse pentru a studia în Coreea de Sud.

“Îmi doresc intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât la nivel diplomatic, însă şi cultural, universitar şi economic.


Am propus câtorva universităţi să dea burse de studii pentru studenţii români, pentru ca aceştia să cunoască mai bine cultura şi civilizaţia coreeană, pentru a crea punţi de dialog între cele două popoare. Totodată, consider că schimburile comerciale pot fi intensificate, existând un mare potenţial în această privinţă”, a declarat Preşedintele Grupului de Prietenie Coreeană-Română din Parlementului Sud Coreean Woo Sang Ho.

Preşedintele Comisiei de Politică Extenă a Parlamentului, dna Na Kyung-Won a declarat în cadrul acestor întâlniri: “Contăm pe sprijinul României în vederea pregătirii procesului de unificare, având în vedere experienţa pe care dumneavoastră o aveţi de tranziţie de la comunism la democraţie, cu toate implicaţiile şi provocările ce acest proces le implică”.
Mai mult şi reprezentanţii mediului de afaceri s-au arătat interesaţi să vină să investească în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.