Sezon INCITANT la Teatrul Naţional Timişoara. Vezi lista spectacolelor dezvăluită, la PRESSALERT...

Sezon INCITANT la Teatrul Naţional Timişoara. Vezi lista spectacolelor dezvăluită, la PRESSALERT LIVE, de directoarea Ada Hausvater VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

ada hausvater 1

Managerul Teatrului Naţional Timişoara a anunţat startul unei perioade pline de spectacole de calitate, susţinute de actorii instituţiei pe care o conduce. Invitată în studioul PRESSALERT LIVE, Ada Hausvater a spus că primul şi poate cel mai aşteptat spectacol se anunţă „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, care va avea premiera pe 29 martie, la Teatrul Naţional. Despre spectacol, Ada Hausvater a spus că „în rolurile principale sunt Claudia Ieremia – Ortansa, bărbatul fatal, Gogu, este Ion Rizea şi doi tineri care au absolvit de puţin timp, care sunt foarte buni, Raul Băstean şi Cristina Konig. E un grup minunat, un text extraordinar, e o poveste de dragoste cu un profund sens politic actual în care râzi râzi mult, dar îţi dai seama că totuşi există limite”. În 20 martie, va avea loc o altă premieră – „Aniversarea”, în regia lui Traian Şoimu.

Luna aprilie va fi sun semnul festivalului la Teatrul Naţiona din Timişoara „Este primul festival creat de noi împreună cu European Theatre Convention, este, Festivalul Art of Ageing, despre Anul European Arta de a Îmbătâni, care a avut loc acum doi ani.


Avem cinci producţii în cadrul festivalului, coproducţii făcute între alte teatre….suntem noi cu Craiova, Zagreb, ocazie cu care vor fi discuţii publice. Invităm publicul la dezbaterea pe tema îmbătrânirii, ce înseamnă această îmbătrânire. Făceam spectacolul nostru „Cu 60 de minute mai bătrân pe ceas” şi discutam că îmbătrânim chiar acum.(…) Cumva şi ce înseamnă, există îmbătrânire, dar şi ce aspecte are îmbătrânirea socială, pensii. În spatele acestor texte stau o serie întreagă de texte făcute de dramaturgi.(…) Este creaţie după multă cercetare extrem de interesantă şi foarte importantă în spatele oricărei situaţii se află o bază socială profundă”.

Legat de planurile sale de viitor, Ada Hausvater a completat că vom avea „o grămadă de premiere, avem două spectacole într-un program de combinaţie de arte. Unul este „Dream”, celălalt este „Cântarea Căntărilor”. De asemenea avem un alt spectacol „Intimitate”.(…) Vom avea „Hamlet” pentru că vorbim de o generaţie de copii tineri care nu sunt diferiţi pentru că sunt proşti, ci pentru că au dreptul să fie diferiţi, Hamlet într-o variantă modernă”.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

  1. Ce va tot laudati. Teatrul German este mult mai performant. Mai ales ca de cand domnul dr. (are doo facultai!!!) Lucian Versendan este DERECTOR, tiatrul se manca cu lingura icisha in banat. Sa fiii clar. Cultura in banat o da Teatrul German. si chiar domnul Presedinte IOHANNES zice asta. Asa ca mai tacetz cu tiatru vost. Ciocu mic 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.