SPECTACOL oferit de oamenii legii la Timişoara, cu ocazia Zilei Poliţiei Române....

SPECTACOL oferit de oamenii legii la Timişoara, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Vezi cum s-au bucurat micuţii de surprize GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-690949529">

 

mascat copil

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită și la Timișoara. În curtea Inspectoratului de Poliție al județului Timiș s-au strâns sute de copii dornici să vadă cea mai spectaculoasă parte a meseriei de polițist. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 193 de ani de la înființarea Poliției Române. Cei prezenți la manifestare au avut parte de demonstrații de luptă, intervenție sau dresaj canin oferit de polițiști.

Cei mai fascinați au fost prichindeii, care au savurat din plin fiecare moment. Timp de o oră și jumătate au aflat cum sunt prinși infractorii, cum intervin câinii polițiști și ce echipamente are Poliția Română în dotare. „Când vreau să fiu mare, vreau să fiu polițist. O să am pistol și un câine fioros”, ne-a spus Alin, un băiețel.

Unul dintre cele mai interesante momente a fost prinderea unor infractori „periculoși” care se pregăteau de un jaf armat. Pentru că polițiștii au fost pe urmele lor, planul celor patru bandiți a eșuat, iar aceștia au fost prinși. „Nu am făcut nimic, nu am făcut nimic, unde mă duci”, striga un tâlhar prins de oamenii legii. Cu toate că scenariul a inclus și focuri de armă, micuții nu s-au speriat, ba chiar li s-a părut „super”.

După demonstrații, copiii, încântați de armament, scutere și mașini, și-au făcut o sumedenie de fotografii. „Stop, poliția comunitară”, „Atenție, infractorilor” sau „Venim!”, au fost doar câteva mesaje pe care prichindeii, urcați în mașinile de poliție, le-au „transmis” prin megafon. Alții s-au fotografiat cu câinii polițiști. „Acest cățel e foarte curajos și rău când e în misiune, dar cu mine e blând”, ne-a spus o fetiță.

Ziua Poliției Române va fi sărbătorită și mâine, 25 martie, pe platoul din faţa inspectoratului unde vor fi expuse elemente de tehnică şi dotare. Tot atunci va fi organizată festivitatea de avansare în gradul profesional următor a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, iar Clubul Sportiv ”Timpolis” va premia poliţiştii care au câştigat competiţiile organizate în cursul săptămânii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.