SPECTACOLELE lunii aprilie, la Timişoara. Ce piese nu trebuie să rataţi

SPECTACOLELE lunii aprilie, la Timişoara. Ce piese nu trebuie să rataţi

0
DISTRIBUIȚI

prostii sub clar de luna premiera03_resize

„Oraşul nostru”,  este reprezentaţia care deschide programul spectacolelor teatrului naţional în luna aprilie, acesta fiind programat chiar în prima zi a lunii, la Sala 2. În aceeaşi sală vor avea loc spectacolele „Billy mincinosul”, „Boala familiei M” şi „Viaţa de vis”. Sala mare a teatrului va găzdui recenta premieră „Proştii sub clar de lună”, care s-a bucurat de mare succes, „Pinocchio” şi „O scrisoare pierdută”. Numeroase spectacole vor putea fi vizionate şi în sala studio Uţu Strugari:  „M-am hotărât să devin prost”, „Eminul meu iubit”, „Actriţa”, „Aniversarea” – spectacol a cărui premieră a avut loc în 20 martie, şi „Daddy”.

aniversarea

În 4 aprilie, teatrul maghiar aduce în faţa spectatorilor premiera „Opera cerşetorilor”, un text clasic actualizat al lui John Gay, care prezintă o poveste fără timp şi loc, fără ţară sau naţionalitate, în viziunea scenică a lui Kokan Mladenović. Din repertoriul lunii mai fac parte spectacolul pentru copii „Noditza”, o poveste cu multe zâne, spectacolul „Mady baby”, one-man show-ul tânărului actor Molnár Bence „Răsturnare”, spectacolul invitat al actorului clujean Bogdán Zsolt András „Atârn pe această aspră cornişă a vieţii…”, o serată literară cu poeziile lui Ady Endre. Tot în luna aprilie vor mai putea fi vizionate spectacolele „Testosteron”, „Nişte fete sau cinci-în-unu” iar în 21 aprilie, premiera teatrului de păpuşi „Noroc cu laptele”, povestea lui Neil Gaiman în regia lui Ioan Brancu. Următorul spectacol va fi „Incendii”, montat în premieră naţională la teatrul maghiar timişorean, spectacolul de teatru-dans „7/7”, cu Baczó Tünde, „Moliendo Café”, realizat în coproducţie cu teatrul german în regia lui Silviu Purcărete şi „Afacere murdară”.

cavalleria rusticana

„Cavalleria rusticana”, opera într-un act a cărei muzică a fost compusă de Pietro Mascagni, este primul spectacol al operei timişorene în prima duminică a lunii aprilie, de la ora 17,00.


Repertoriul lunii va continua cu spectacolul de balet „Bayadera”, susţinut de elevii şcolii de balet conduse de Rodica Murgu, opera „Tosca” de Giacomo Puccini, „Hänsel şi Gretel” pe muzica lui Engelbert Humperdinck iar în 27 aprilie este programat un spectacol extraordinar cu opera „Aida”, de Giuseppe Verdi, o coproducţie cu maeştri din Italia, Bulgaria şi Serbia. Luna se încheie cu baletul-rock „Dancing Queen” pe muzică din repertoriul formaţiei Queen, care este programat în 29 aprilie şi este dedicat Zilei Internaţionale a Dansului.

dancing queen

Teatrul german începe luna aprilie cu spectacolul „Fetiţa Cu chibrituri”, care va fi urmat de comedia „Mai uşor cu bunicuţa”, de Lev Kazarnovskis. O reprezentaţie va avea loc în 8 aprilie la casa de cultură din Sânnicolau Mare iar în 10 aprilie spectacolul va fi jucat în sala Studio a teatrului timişorean. Ziua de 14 aprilie marchează deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană. În sala teatrului german din Timişoara va avea loc o reprezentaţie cu spectacolul „Electra”, după Euripide şi Eschil, în versiunea scenică semnată de Benedek Zsolt. Următorul spectacol va fi premiera pe ţară  „Tineri fără Dumnezeu” după Ȫdön von Horváth. Versiunea scenică şi regia spectacolului a cărui acţiune se petrece în Germania anilor ’30, când noua ideologie nazistă începe să se impună în conştiinţa tinerilor, îi aparţine lui Clemens Bechtel din Germania. În repertoriul lunii aprilie mai sunt cuprinse spectacolele „Nunta micilor burghezi”, „Urâtul”, „Hotel PM”, o a doua reprezentaţie a spectacolului „Electra” şi coproducţia „Moliendo Café”, realizată cu teatrul maghiar timişorean. Toate spectacolele teatrului german sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.