Studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, semifinaliști în cadrul unui...

Studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, semifinaliști în cadrul unui concurs european de prestigiu

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Patru studenți înscriși la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara au reușit performanța de a se califica în semifinala unei prestigioase competiții științifice studențești.


Este vorba despre European Human Rights Moot Court Competition, concurs care s-a desfășurat la Strasbourg (Franța), la sfârșitul lunii februarie, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Potrivit reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, dintr-un număr de aproximativ 160 de universități înscrise în concurs, s-au calificat în etapa finală doar 16 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul UVT. Studenții timișoreni au concurat, în cadrul etapei finale, cu tineri care învață la universități de prestigiu din alte 11 țări europene. Echipa Universității de Vest din Timișoara, compusă din Astrid Bolea, Roxana Jinaru, Izabella Kadar și Paul Șuta a reușit să se califice în semifinala competiției, ocupând locul patru în clasamentul final al concursului.

Competiția finală a constat într-o simulare a procedurilor plângerilor individuale în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând drepturile minorităților sexuale și drepturile părintești. Concursul s-a desfășurat la Strasbourg, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.