Studenții timișoreni cu dizabilități sau care suferă de o boală cronică pot...

Studenții timișoreni cu dizabilități sau care suferă de o boală cronică pot primi o subvenție de 860 de lei. Ce trebuie să facă

0
DISTRIBUIȚI

bani  - femeie numara bani

Proiect inedit derulat de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul căruia studenții cu dizabilități sau care suferă de boli cronice pot primi o subvenție de 860 de lei. Asta dacă se înscriu în cadrul proiectului european „e-Incluziune: Dezvoltarea și implementarea unui program de asistență bazat pe tehnologii TIC, pentru creșterea accesului la învățământul superior al persoanelor cu dizabilități”.

„Subvenția se acordă unui număr de 150 de studenți, indiferent că urmează o facultate, un master sau un doctorat din cadrul oricărei universități din România.


Persoanele interesate trebuie să dețină un carnet de student sau o adeverință de student și un certificat de handicap sau o adeverință medicală din care să reiasă faptul că suferă de o boală cronică”, ne-a spus Loredana Al Ghazi, lector universitar în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara.

Acest proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană se adresează nu doar studenților cu boli cronice sau cu dizabilități, ci și cadrelor didactice care sunt formate pentru a înțelege nevoile acestor studenți „nontradiționali” și pentru a adapta suporturile de curs astfel încât să devină accesibile acestor categorii de studenți. „Prin îndeplinirea obiectivelor proiectului, se răspunde nevoii studenților de a asimila cunoștințele printr-un program de studiu adaptat posibilităților lor de învățare și de asemenea corelat cu nevoile pieței muncii și ale societății bazate pe cunoaștere, îmbunătățind astfel accesul studenților nontradiționali la educația universitară și oferind șanse de integrare reale ulterior pe piața muncii din regiunea Vest și Centru”, transmit reprezentanții UVT.

Studenții care doresc să se înscrie în proiect pentru a primi această subvenție pot suna la numărul de telefon 0752 171 111 sau să trimită un e-mail pe adresa loredana.al@e-uvt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.