Subprefectul Zoltan Marossy: „Este evident că în capul celor de la Primăria...

Subprefectul Zoltan Marossy: „Este evident că în capul celor de la Primăria Timişoara este un haos în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor”

0
DISTRIBUIȚI

zoltan marossy subprefect 1 p

Subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Marossy, a criticat dur activitatea Primăriei Timişoara vizavi de gestionarea deşeurilor inerte nepericuloase rezultate din construcţii.

În cadrul colegiului prefectural de la finele săptămânii trecute, acesta a comentat că „am ajuns să am un fix la capitoul de Mediu. Voiam să văd că, după un an de când ne tot convorbim cu municipiul Timşoara, să văd cum apare în planul anual sistemul de rezolvare a deşeurilor inerte nepericuloase, adică moloz. Negociem de un an de zile cu municipiul Timişoara ca să găsească o modalitate prin care să scăpăm de molozul în mare parte produs de ei prin proiectele lor, în aşa fel încât să fim în legalitate şi să scăpăm oraşul de praful care se aruncă din cauza că nimeni nu are în grijă această activitate. E al doilea din cele două capitole pentru care sutem pasibili de sancţiuni de la UE. Nu zic că nu am progresat, dar atâta timp cât cel mai mare oraş vestic din România nu are un depozit de deşeuri inerte nepericuloase nu putem avea preţenţia ca cei care construiesc, indiferent dacă construiesc pentru autorităţi publice sau pentru privați, să nu facă praf.


Cum poţi să pedepseşti pe cineva dacă tu nu îi dai un loc unde să le arunce? Negociem cu municipalitatea de mai bine de un an de zile, în octombrie am înghiţit un program propus de ei, săptămâna trecută am avut o şedinţă, nu mai sunt în grafic”.

Subprefectul a subliniat că municipalitatea nu are o strategie care să facă distincţie între deşeurile menajere şi cele din construcţii. „Este evident că în capul celor de la Primăria Timişoara este un haos în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor menajere şi a celor din construcţii. Indicatorul de performanţă pe care ni-l dau ei este reprezentat de numărul de verificări la agenţii specifici”, a conchis Marossy. Problema amenajării unui spaţiu la nivelul judeţului pentru depozitarea deşeurilor este discutată încă de când liberala Liliana Oneţ era subprefect al judeţului, însă nimeni nu a întreprins acţiuni concrete pentru soluţionarea ei. Mai mult, atunci când constructorii de la subpasajul Michelangelo au fost amendaţi pentru că au aruncat deşeuri din construcţii în satele din jurul Timişoarei, primarul Nicolae Robu anunţa că proiectul este astfel sabotat şi că unele lucruri trebuie trecute cu vederea dacă se doreşte ca proiectul să fie finalizat repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.