Succes peste hotare pentru timișoreanul K-lu: două piese incluse pe o compilaţie...

Succes peste hotare pentru timișoreanul K-lu: două piese incluse pe o compilaţie britanică şi un remix pe coloana sonoră a unui documentar creat în replică la controversatul „Vin românii” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

kluMuzica made in Timişoara are parte de o nouă recunoaştere, două piese ale artistului timişorean K-Lu fiind include pe compilaţia Fused Funk Vol. 7, disponibilă pe site-ul junodownload.com.

„Aveam de ceva vreme aceste două piese în limba engleză şi am intenţionat să scot un E.P. cu piese în limba engleză. Am fost contactat de realizatorii acestei compilaţii, care m-au rugat să le trimit o piesă. Le-au plăcut ambele compoziţii, aşa că le-au inclus în volumul şapte al acestei compilaţii. Sunt primele mele piese în engleză care se găsesc de cumpărat pe Juno“, ne-a declarat muzicianul timişorean.

Pe numele său adevărat Alin Constantin, K-lu este prezent pe scena electronică de zece ani şi promovează genuri muzicale ca funk, hip hop şi breaks. Face parte din mai multe proiecte şi trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz şi în afara ţării, una din apariţiile sale desfăşurându-se pe scena Filarmonicii din Timişoara, la aniversarea a 30 de ani de existenţă a Trio Contraste.


Sample-urile hazlii „decupate“ din filme româneşti celebre fac din K-lu un autentic promotor al valorilor cinematografice autohtone, căci nu de puţine ori cei care ascultă piesele lui descoperă cu stupoare pelicule româneşti nepromovate defel de mass-media.

Albumul lui de debut, „Chestii, socoteli“, conţine citate geniale din filme româneşti de succes şi trei remixuri la Alexandru Andrieş, Mihaela Runceanu şi Aura Urziceanu, şi reprezintă un tribut adus personajelor de vază ale cinematografiei noastre. De altfel, una din piesele acestui album va fi inclusă şi în coloana sonoră a documentarului intitulat „13 shades of Romanian“, realizat de Anda şi Dragoş Teglaş. Documentarul se vrea a fi o replică la documentarul „Vin Românii“ şi prezintă poveşti de succes ale unor români care trăiesc peste hotare.

„M-a bucurat alegerea realizatorilor acestui documentar de a include pe coloana sonoră a acestui documentar şi remixul meu la «Dragă-mi este dragostea», de Aura Ujrziceanu. E o onoare deosebită pentru mine, când piesele mele sunt folosite în acţiuni din acestea. Sunt mândru că piesa asta va fi inclusă pe coloana sonoră a documentarului, fiindcă sunt mândru că sunt român“, a mai adăugat K-lu.

Vineri, 20 martie, timişoreanul va fi prezent la Amplificat în cadul unei petreceri numite The Rumpus, alături de el atmosfera urmând să fie întreţinută şi de Mitzu şi Syncro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.