Temerarul care a refăcut drumul lui Badea Cârțan pe jos până la...

Temerarul care a refăcut drumul lui Badea Cârțan pe jos până la Roma pornește într-o nouă călătorie. Pe ce continent vrea să ajungă Mirel Magop, îmbrăcat în costum popular, și cum îl poți ajuta FOTO

0
DISTRIBUIȚI

mirel magop

Mirel Magop, un tâmplar de 46 de ani care a refăcut, în 2013, drumul parcurs de Badea Cârțan de la Cârțișoara, județul Sibiu, la Roma, pe jos, îmbrăcat în costum popular și în opinci, pornește într-o nouă aventură inedită. Bărbatul din județul Botoșani locuiește acum în Timișoara și se pregătește să plece, în doar două săptămâni, într-o călătorie îndelungată din România până în Asia.

Mai exact, Mirel Magop și-a propus să meargă pe jos, dar și cu autostopul nu mai puțin de 8.676 de kilometri, din București până în Ulaanbaator, capitala Mongoliei. „Drumul meu spre Asia, prin Minsk, Moscova, Kazahstan și Mongolia va începe din 24 martie. Doresc să continui turul lumii prin toate țările, care a fost întrerupt din motive obiective. Până acum am bifat 45 de capitale europene, a sosit timpul pentru alte continente. Călătoria mea se cheamă Turul capitalelor din lume”, ne-a spus Mirel Magop.

mirel magop

Globetrotter-ul român a străbătut, până acum, peste 20.000 de kilometri pe jos. Timișoreanul vrea să pornească în noua aventură îmbrăcat tot în costum popular. „Badea Cârțan” vrea să ducă mai departe prin toată lumea imaginea costumului popular tradițional românesc și dorește să facă un album cu oameni îmbrăcați în costume populare de prin toate țările pe unde va trece.


Tricolorul purtat pe rucsac nu mi se pare destul pentru promovarea imaginii României. Așa că m-am gândit, ca paralel, să promovez și costumul popular românesc, de care m-am atașat în călătoria mea ca „Badea Cârțan”, anunță Mirel Magop. Din păcate, timișoreanul mai are un simplu costum popular, costumul principal în care a fost îmbrăcat în călătoria până la Roma a fost donat Muzeului din Cârțișoara.

Mirel Magop pornește la drum cu aproximativ 1.500 de euro în buzunar, bani pe care i-a primit de la o firmă care l-a susținut și în altă călătorie. „Nu am plecat niciodată cu bani destui la mine, asta face parte din farmecul călătoriei. Mai am un sac de promisiuni, să sperăm că măcar câteva se vor concretiza. Nu știu când mă întorc, dacă mă întorc. Te duci până la piață și nu ești sigur că ajungi cu bine, darămite în Asia, Mongolia. Conștientizarea realității te face să evaluezi riscurile. O să dorm în cort și dacă o să fiu invitat pe undeva, nu refuz”, ne-a mai povestit Mirel Magop.

Cei care vor să facă parte din visul lui „Badea Cârțan” de a străbate toată lumea în haine românești, pot dona orice sumă în conturile deschise la Alpha Bank Romania S.A.: RO87BUCU1071033073369RON în lei și RO30BUCU1071110013674EUR în euro, cod swift BUCUROBU, pe numele Magop Costel Mirel.

Foto: Facebook Mirel Magop

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.