Timișoreanul Dan Bedros, fost director general al Alcatel România, la PRESSALERT LIVE:...

Timișoreanul Dan Bedros, fost director general al Alcatel România, la PRESSALERT LIVE: „România are nevoie de lideri mai profesioniști” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dan bedros2

„România are nevoie de lideri mai profesioniști” – aceasta este concluzia la care a ajuns Dan Bedros, fost director general al Alcatel România și președinte al Consiliului Strategic Thales România, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Timișoreanul consideră că românii sunt văzuți ca și hoți în unele țări europene tocmai din cauza liderilor lor. „Românii sunt cunoscuți prin liderii lor. Dacă omul care stă în fața partenerului străin habar n-are, acest lucru îl denigrează. Cum poți să negociezi cu unul la care te uiți și îți dai seama că nu pricepe nimic, nu știe o limbă străină?”, s-a întrebat retoric Dan Bedros.

Fostul director general al Alcatel România a vorbit, în această seară, provocat fiind de către moderatorul emisiunii, și despre faptul că țara noastră nu are o autostradă care să o traverseze, dar și despre șpăgile care se cer. „Există o mafie extrem de puternică a transportatorilor auto care a sabotat intens realizarea unei astfel de autostrăzi.


(…)Mie, direct, nu mi-a cerut nimeni niciodată șpagă, sigur că-ți pun tot felul de piedici, dar dacă găsești soluții, nu are nimeni ce să-ți facă. Evident, toți cei care dau șpagă vin cu un produs prost și atunci ai pretenția dacă ai dat șpagă ca orice prostie de-a ta să fie acceptată”, a explicat Dan Bedros.

Timișoreanul a mai ținut să precizeze că, în acest moment, România are o șansă „teribilă” de a se dezvolta, asta pentru că mari firme „fug din Ucraina, nici Serbia nu e o țară sigură, Ungaria e foarte pro-rusă”. În finalul emisiunii, Dan Bedros a vorbit și despre ce crede că ar avea nevoie România ca să se dezvolte, să fie o țară sigură.

„Eu cred că orice țară are riscul ei. Și SUA a trecut printr-o perioadă mai dificilă. Ce-i trebuie României? Niște lideri mai profesioniști, pentru că, în rest, avem toate condițiile. Nu știm să punem profesioniști să investească. E nevoie de o investiție în școală și spitale, iar restul merge de la sine. De exemplu, China a investit serios în școală pentru că a înțeles că educația înseamnă inteligență și a ajuns unde a ajuns. Noi nu am înțeles niciodată acest lucru, am inversat piramida, am făcut prea multe facultăți private și acum nu avem muncitori”, a mai spus Dan Bedros.

Timișoreanul a concluzionat că cel mai mare dușman al economiei este instabilitatea politică și că este foarte important ca guvernul să își poată duce politica pe perioada pe care este mandatat. „Pe investitori nu-i interesează ce Guvern este, important e să nu se schimbe regulile, pentru că instabilitatea este cel mai greu calvar”, a concluzionat Bedros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.