Timişorenii au ieşit, cu mic cu mare, în parc pentru a strânge...

Timişorenii au ieşit, cu mic cu mare, în parc pentru a strânge gunoaiele aruncate în DISPREŢ. Ce pericol exista FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1695457083">

DSC_3422

Timişorenii nu au mai aşteaptat ca autorităţile locale să îşi facă treaba, sătui că în parcul în apropierea căruia locuiesc dăinuie mizeria şi gunoaiele, au curăţat ei în locul celor care sunt plătiţi din banii noştri salubrizare. Curățenia de primăvară a început în acest an din parcul Carmen Sylva din Timișoara. Mai mulți părinți, alături de copiii lor, s-au adunat în această dimineață și au strâns gunoaiele din parc. Acțiunea s-a numit „Curățăm parcul Carmen Sylva”, iar organizatorii spun că nu va fi primul și ultimul eveniment de acest fel.

Oamenii au venit „dotați” cu mănuși, saci de gunoi și multă energie, iar în loc să culeagă flori, au „cules” gunoaie. Motivul pentru care au organizat această acțiune este acela că resturile aruncate de timișoreni în natură reprezintă un focar de infecție mai ales pentru copii.

„Când ieșim cu copiii în parc, de multe ori, ne trezim că pun mâna pe gunoaie. Noi ne-am gândit să nu mai așteptăm să vină municipalitatea să curețe parcul și am ales să îl eliberăm noi de gunoaie. Am început cu acest parc pentru că locuim în zonă, dar vrem să adunăm gunoaiele din mai multe parcuri din Timișoara”, ne-a spus Ana Munteanu, organizatoarea evenimentului.

PET-urile, mucurile de țigară și ambalajele au fost strânse din parc și aruncate acolo unde le este locul – la coșul de gunoi. Cei mici, care le-au dat o mână de ajutor părinților, s-au putut bucura de vremea frumoasă și au privit această acțiune ca pe o joacă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.