Timișorenii, invitați la o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest....

Timișorenii, invitați la o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest. Ce surprize li se pregătesc

0
DISTRIBUIȚI

vinvest2014 01_resize

Timișorenii, și nu numai, sunt așteptați la o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest, care își va deschide porțile pentru a 12-a oară la Centrul Regional de Afaceri din oraș. Astfel, în perioada 3-5 aprilie, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe, peste 300 de specialiști din domeniul vitivinicol îți dau întâlnire la Timișoara în cadrul evenimentului. Vorbim despre producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material săditor, oenologi, somelieri și experți degustători, dar și edituri dedicate literaturii de specialitate.

Prin urmare, cei care vor trece pragul VinVest, în acest sfârșit de săptămână, vor avea posibilitatea să deguste cele mai noi vinuri, dar vor avea parte și de alte surprize, printre care se numără un premiu care constă în greutatea lor în vin, un sejur de zece zile în Grecia, premii în vin sau tricouri cu mesajul „Iubesc Timișoara, capitala vinului de 12 ani”.

Tot în cadrul Salonului Internațional de Vinuri va fi organizată și cea de-a zecea ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice Vinvest.


„În ultimii ani a crescut foarte mult nivelul vinurilor din România, dar trebuie cumva să impulsionăm și consumatorul de vin care trebuie să înțeleagă că un pahar de vin la masă este binevenit. Anul acesta, la concurs participă peste 100 de vinuri, predomină vinurile albe, avem vinuri din toate zonele țării, seci, demiseci, aromate, spumante, distilate”, a explicat, astăzi, Petre Badea, președinte al concursului.

Pe lângă producătorii de vin, la Salonul Internațional de Vinui VinVest vor participa și producători și distribuitori de utilaje și viță de vie. Mai ales că Ministerul Agriculturii a lansat un program de sprijin al României în sectorul vitivinicol, ce cuprinde normele metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole. „Timișoara poate fi numită pe drept cuvânt Capitala Vinului: argumentul forte sunt cei 12 ani în care am organizat cu perseverență VinVest. Noi, în calitate de organizatori, declarăm deschisă sărbătoarea dedicată orașului care ne găzduiește”, a precizat Lucia Pîrvu, expert degustător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.