Undă verde pentru noi locuințe ANL, de la CJT. Câte unități locative...

Undă verde pentru noi locuințe ANL, de la CJT. Câte unități locative ar urma să fie construite

0
DISTRIBUIȚI

blocuri anl miloia

Consilierii judeţeni vor vota miercuri un proiect care prevede alocarea unei parcele de teren în suprafaţă de 25.000 mp, înscrisă în CF nr. 409173 Giroc, nr. top 409173, situată în municipiul Timişoara, Calea Martirilor nr. 198, în vederea construirii de locuinţe pentru tineri, destinată Agenţiei Naţională pentru Locuinţe.

„Prin Hotărârea Guvernului nr. 1124/10.11.2010 s-a transmis din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Timiş şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş imobilul 1406 (teren şi construcţii), situat în municipiul Timişoara, Calea Martirilor nr.


198. La articolul 2 al H.G. nr. 1124/2010 transmiterea era condiţionată de construirea de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe a unui fond locativ de 50 de unităţi locative pentru Ministerul Apărării Naţionale. În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzută la art. 2 alin. 1 din H.G. nr. 1124/2010 acest imobil revine în domeniul public al statului şi în administrarea MAPN, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Realizarea celor 50 de unităţi locative trebuia făcută în termen de 3 ani, însă Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu a putut realiza acest obiectiv din lipsă de fonduri”, scrie în proiect.

Se pare că în urma consultărilor dintre Ministerul Apărării Naţionale, Consiliul Judeţean Timiş şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe s-a decis ca din acest an obiectivul să fie cuprins în programul A.N.L. „Consiliul Judeţean Timiş a adoptat Hotărârea nr. 5/28.01.2015 privind aprobarea dării în folosinţă gratuită, a unui teren către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea construirii unor unităţi locative,hotărâre care a fost transmisă Agenţiei. Prin adresa nr. 2005/16.02.2015 Agenţia Naţională pentru Locuinţe solicită Consiliului Judeţean Timiş ca H.C.J.T. nr. 5/2015 să fie completată prin introducerea precizărilor că terenul dat în folosinţă este destinat construirii de locuinţe pentru tineri, în vederea închirierii, iar de realizarea investiţiilor pentru utilităţi şi dotări edilitare se va ocupa Consiliul Judeţean Timiş”, se arată în referatul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.