Universitatea de Vest din Timișoara, investiții MAJORE în cercetare și resurse umane....

Universitatea de Vest din Timișoara, investiții MAJORE în cercetare și resurse umane. Cum a câștigat UVT proiecte de 30 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara investește serios în cercetare și resurse umane. Doar în anul 2014, instituția de învățământ superior a derulat 71 de proiecte câștigate prin competiție națională și internațională, cu durata de implementare de 2 – 4 ani. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Potrivit reprezentanților universității timișorene, 40 dintre proiecte sunt de cercetare naționale și internaționale, în valoare de aproximativ opt milioane de euro, 29 sunt proiecte de tip POSDRU, în valoare de circa 12 milioane de euro, iar două dintre proiecte sunt centrate pe dezvoltarea infrastructurii de cercetare, fiind în valoare de zece milioane de euro.

În ceea ce privește proiectele POSDRU ale Universității de Vest din Timișoara, o parte din ele au drept scop susținerea cercetării doctorale și postdoctorale.


Astfel, aproape 200 de doctoranzi și post doctoranzi de la UVT sunt sprijiniți financiar. De asemenea, un alt grup de opt proiecte POSDRU este legat de „Tranziția de la școală la o viață activă”, ce au în vedere un grup țintă de 3.300 de studenți, 980 dintre aceștia vor fi trimiși în practică, iar 1.700 vor beneficia de premii și subvenții.

Totodată, opt proiecte au fost finanțate direct de la Bruxelles, în cadrul Programului Cadru 7. Cel mai important dintre acestea fiind proiectul Host, în valoare de 1,8 milioane de euro, coordonat de Departamentul de Informatică, prin intermediul căruia s-a extins infrastructura de calcul de înaltă performanță și s-au creat noi poziții de cercetare. Vă reamintim că UVT are cel mai performant supercalculator din sud-estul Europei, ce costă aproximativ un milion de euro.

“Sumele accesate prin competiții naționale și internaționale sunt considerabile și asigură cercetătorilor cadrul necesar desfășurării activității la un nivel apropiat de cel al Uniunii Europene. Reușim, astfel, să ne dezvoltăm infrastructura de cercetare și să stimulăm tinerii noștri specialiști a produce rezultate în temele pe care le studiază. Consider că este mereu loc de mai bine și vom continua să aducem fonduri din orice surse posibile, pentru a rămâne competitivi pe plan internațional”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.