Vedeta Top Gear, Jeremy Clarkson, despre şoferii de automobile Dacia: Oameni care...

Vedeta Top Gear, Jeremy Clarkson, despre şoferii de automobile Dacia: Oameni care n-au văzut asfalt în viaţa lor

0
DISTRIBUIȚI

jeremy-clarkson

Jeremy Clarkson, prezentatorul suspendat al show-ului BBC „Top Gear”, a creat din nou controverse după publicarea unui articol în care spune despre şoferii de automobile Dacia că „n-au văzut asfalt în viaţa lor” şi critică taximetriştii londonezi ale căror maşini „miros a bolnav”, scrie Mediafax.

Jeremy Clarkson, suspendat săptămâna trecută de la cârma emisiunii „Top Gear”, după ce a fost acuzat că ar fi lovit cu pumnul un membru al echipei de producţie, vorbeşte într-un articol publicat în numărul pentru luna martie al revistei Top Gear despre călătoriile cu autobuzul, nordul Angliei şi taximetriştii londonezi ale căror maşini „miros a bolnav”, informează theguardian.com.

„Să analizăm ce alternative avem la a călători cu propria maşină. Avem trenul, care este excesiv de scump. În prezent costă mai mult să mergi cu trenul până la Leeds (oraş aflat la 313 kilometri nord-vest de Londra, n.r.) decât te costă să rămâi unde eşti şi să cumperi o casă.


Apoi avem autocarul care este plin de boli şi beţivi care vor să te înjunghie în inimă. Putem să sărim peste bicicletă, evident, ceea ce ne lasă o singură altă opţiune: să punem pe altcineva să conducă maşina în locul nostru”, a scris Clarkson în articolul din revista britanică Top Gear.

„În Londra, sunt două tipuri de şoferi. Ai un tip care tocmai a ajuns aici dintr-o ţară despre care nu ai auzit, a cărui maşină miroase vag a ulei de lavandă şi om bolnav, care habar n-are unde merge şi nu are cum să ajungă acolo pentru că nu pune niciodată benzină de mai mult de două lire în rezervor. Apoi ai un şofer îmbrăcat la costum, conducând un Mercedes S-Class elegant care chiar ştie unde merge şi este foarte politicos, dar care te taxează cu 7.500 de lire pe milă”, a mai scris vedeta britanică.

Jeremy Clarkson a criticat şi nordul Angliei, spunând despre şoferi că trebuie să se lupte pentru un loc de muncă cu „o jumătate de milion de Dacii înregistrate în străinătate, care sunt conduse de oameni care n-au mai văzut asfalt în viaţa lor şi care cred că limita de viteză este viteza maximă a maşinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe oră (42 de mile pe oră în orginal, n.r.)”.Cel mai probabil, Clarkson a scris articolul înainte de incidentul din Hawes, North Yorkshire, în urma căruia a fost suspendat de BBC, pentru că ar fi lovit un membru al echipei de producţie a emisiunii „Top Gear”, comentează The Guardian.Radiodifuzorul public britanic (BBC) a demarat o anchetă în legătură cu acest incident, care este condusă de directorul BBC Scotland, Ken MacQuarrie. Jeremy Clarkson şi producătorul Oisin Tymon ar trebui să prezinte fiecare versiunea proprie despre incident în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.