VIZIUNE Studenţii de la horticultură au creionat un proiect INOVATIV pentru noul...

VIZIUNE Studenţii de la horticultură au creionat un proiect INOVATIV pentru noul parc din Calea Lipovei. Ce reacţie are primăria

0
DISTRIBUIȚI

parc lipovei

La debutul acestei săptămâni primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța că municipalitatea vrea să amenajeze un nou parc în zona Lipovei. Mai exact Robu spunea că „anul acesta va fi anul de vârf în ceea ce privește acțiunile de reabilitare, modernizare și chiar amenajare de noi parcuri și spații verzi, suntem pregătiți să dăm drumul lucrărilor la Parcul Pădurice și la Balta Lămâiței. Contractele sunt deja semnate, garanțiile sunt depuse, prin urmare așteptăm o vreme mai prielnică.


(…) Avem în licitație proiectul de amenajare în zona Lacului și vom da drumul în curând licitației și pentru parcurile Alpinet și Justiției. Vrem să facem o intervenție și în Parcul Civic și, un lucru foarte important pe care sunt convins că o mulțime de cetățeni din cartierul Calea Lipovei îl vor primi cu mare bucurie, vom începe amenjarea unui mare parc pe 0.6 hectare în cartierul Calea Lipovei. În acea zonă dspre care am tot vorbit aspectele de proprietate sunt clarificate în prezent se face dezmembrarea unei suprafețe de 0.6 hectare”. La doar câteva zile distanță, viceprimarul Dan Diaconu a publicat pe Facebook o posibilă variantă finală a parcului.

„Noul parc din cartierul Lipovei prinde contur. O primă propunere din partea Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara o puteți studia, în rezumat, în imaginile de mai jos. Parcul de la intersecția străzii Holdelor cu Sf. Apostoli Petru și Pavel este un pas pentru a rezolvă o situație neplăcută, după ce parcul pe str. Silistra a fost retrocedat în urmă cu mai mulți ani. Mulțumesc studenților și profesorilor care au realizat această primă propunere și sper că vom putea extinde colaborarea pentru alte proiecte de amenajare peisagistică în Timișoara”, a scris acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.