The Weekend Band lansează primul videoclip printr-un concert caritabil. Vezi de ce...

The Weekend Band lansează primul videoclip printr-un concert caritabil. Vezi de ce publicul timişorean e unul foarte „pretenţios“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

weekendband1Formaţia timişoreană The Weekend Band lansează primul videoclip oficial din istoria trupei în cadrul unui concert caritabil care va avea loc vineri 27 martie, la The Note Pub, de la ora 22. Evenimentul va fi unul caritabil, căci o parte din banii obținuți din vânzarea biletelor, vor fi donați Asociației Sfera Timișoarei, care împreună cu Teatrul de Copii si Tineret Merlin va organiza o zi specială la sediul teatrului, pentru copiii defavorizați de la centrele de zi din județul Timiș, în data de 3 aprilie. Primul videoclip al timişorenilor poartă numele de Undressed to kill şi a fost filmat în interiorul fabricii UMT. „Undressed to kill e o piesă mai veche de-a nostră, are cinci sau şase ani, e scrisă undeva la cinci dimineaţa în Papillion, la o bere cu chitară în mână şi este despre o tipă care e aşa de frumoasă şi de puternică, încât ai fi în stare să omori ca să o dezbraci. E o piesă rock în cel mai curat sens al cuvântului. Videoclipul e filmat într-o singură zi, de dimneaţa până seara, la UMT şi în el apare şi Sabina Reus. Am lucrat cu profesionişti şi sunt sigur că videoclipul va fi unul interesant“, ne-a declarat Răzvan Munteanu, solistul formaţiei. În cadrul evenimentului, se va filma și următorul videoclip The Weekend Band, pentru piesa „3 o’clock“, urmând ca acesta să fie lansat în luna mai a acestui an. „Vom scoate câte o piesă şi un clip nou la fiecare trei luni, iar pentru primăvara anului viitor pregătim lansarea albumului nostru de debut. Vom mai avea şi trei piese în limba română dar şi un cover după Hotel Cişmigiu de Vama Veche. De-a lungul celor şase ani de existenţă am trecut prin mai multe trupe şi colaborări. Am avut perioade şi perioade. Acum simţim că e momentul în care suntem maturi din punct de vedere muzical. Perioada noastră de cover-uri a fost una în care ne-am sudat. Acum vrem să facem următorul pas, cu piese proprii. Nimeni nu-şi doreşte să mercenărească la nunţi şi botezuri toată viaţa“, spune solistul The Wekend Band.

weekendband2„Publicul timişorean e foarte pretenţios“

Trupa alcătuită din Marios Fulop (tobe), Tibor Aranyi, (bass), Vincențiu Ghergulov (clape), Alex Bejenaru (chitară) şi Răzvan Munteanu (voce) va susţine un turneu de cluburi în Germania, în această vară, aceasta fiind prima ocazie în care membrii formaţiei vor cânta în afara ţării.


În ceea ce priveşte stilul abordat, solistul formaţiei consideră că piesele lor se învârt în zona pop – rock alternativ, cu influenţe din visteria unor trupe ca Muse sau Killers. „Vom avea un turneu de cluburi în Germania, în această vară. Ceea ce cântăm noi este un pop rock cu influenţe aternative. Trupele care ne reprezintă sunt Killers, Muse sau Kings of Leon. Avem şi două piese în limba română care seamănă a Vama Veche sau Direcţia 5 şi ne mândrim cu ele“, spune Răzvan Munteanu. În ceea ce priveşte publicul de concerte din oraşul nostru, solistul The Weekend Band consideră că timişorenii sunt foarte pretenţioşi, un alt neajuns al pieţei locale fiind în opinia lui faptul că nu există cluburi adecvate cântărilor live.„În Timişoara nu avem cluburi unde se cântă. Am fost recent la Braşov şi am avut nişte condiţii extraordinare. Publicul timişorean e foarte pretenţios. În alte oraşe lumea vine cu inima deschisă şi pusă pe distracţie. Bănăţeanul merge în Serbia şi Ungaria şi a crescut de mult cu Hendrix. Are pretenţii. E greu să urneşti publicul bănăţean, să îi faci să aplaude. În Braşov nu ne ştia nimeni, dar a fost nebunie“, spune muzicianul. Piesele care vor fi incluse pe albumul de debut al formaţiei au fost „construite“ la Dudeştii Vechi, într-o cameră antifonată unde membrii trupei s-au închis timp de o săptămână, iar şapte dintre acestea vor fi cântate şi în cadrul concertului de vineri al trupei. „Unii ne-au sugerat să ne schimbăm numele. E oarecum banal şi dă senzaţia că ne adunăm doar în wekend să facem muzică, dar nu e aşa. Fiindcă unii ştiu deja de noi, ne-am gândit să ne păstrpm acest nume. E greu să începi cu un nume nou. Scopul nostru este să cântăm cât mai mult, să venim din spate ca o nouă trupă şi să îi înnebunim pe toţi. Vrem să ajungem cât mai sus. Credem că acum cinci ani nu am fi fost în stare de asta, dar acum e momentul perfect“, spune Răzvan Munteanu. Biletele pentru concertul de lansare a videoclipului Undressed to kill aparţinând trupei The Weekend Band, costă 20 lei.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.