Părinții mai au timp până vineri să completeze cererea pentru participarea copiilor la ora de religie, la școală. În județul Timiș, zeci de mii de părinți au completat deja această cerere, iar în acest moment Inspectoratul Școlar Timiș înaintează datele centralizate către Ministerului Educației.
„70% din cererile completate de părinții din Timiș au fost introduse în sistem. Deocamdată nu vedem pentru ce confesiune religioasă au optat părinții”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș. În școlile din județul nostru învață aproximativ 100.000 de elevi, însă pot completa această cerere pentru participarea la ora de religie părinții a peste 70.000 de copii, excepție fac cei care sunt înscriși la grădiniță.
Săptămâna trecută, 60 de părinți din Timișoara au constituit Asociația Părinților pentru Ora de Religie (APOR), filiala Timiș.
„Educaţia este foarte importantă pentru copiii noştri, iar o educaţie fără a-l cunoaşte pe Dumnezeu cred că nu este completă. Este nevoie ca din fragedă pruncie toţi copiii să aibă insuflate în ei valorile morale pe care religia le propovăduieşte: iubirea, bunătatea, credinţa şi nădejdea. Cu siguranţă, la ora de religie nu vor afla lucruri rele şi de aceea nu văd, nici din perspectiva celui mai pesimist şi rău intenţionat om, cum ar putea ora de religie să facă cuiva rău sau să-l influenţeze în mod negativ”, crede Claudia Albulescu, preşedintele APOR Timiş.
De asemenea, în această săptămână, televiziunea Patriarhiei Române a lansat o campanie fără precedent în care a cooptat vedete precum Dan Puric, Connect-R, Sofia Vicoveanca, Daniel Buzdugan sau Ana Blandiana, care vorbesc în mai multe videoclipuri despre importanța orei de religie. Astăzi, două organizații părintești, Fundația „Părinți pentru copii” și Alianța T.A.T.A., au atras atenția că această campanie este una „agresivă de impunere a orei de religie în sistemul de învățământ”. De asemenea, reprezentanții celor două organizații părintești anunță că nu resping ideea predării religiei în școală, ci solicită ca această disciplină să aibă o programă modernă și europeană.
Cel mai mult se castiga din cimitire si e fezabil in postromânism sa-i dezobisnuim pe români sa-si mai ingroape mortii: citynews.ro/interviu/marius-rotar-cercetator-crematia-este-o-utilitate-si-porneste-de-la-fenomenul-urbanizarii
http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/istoric-ardelean-de-20de-ani-preda-religia-scoli-nu-vad-crescut-gradul-moralitateal-tinerilor-trebui-regandite-manualele-1_54f7042d448e03c0fd38006e/index.html