ADETIM, proiect de un milion de euro pentru sprijinirea comunelor. Cum vor...

ADETIM, proiect de un milion de euro pentru sprijinirea comunelor. Cum vor fi promovate atracţiile turistice

0
DISTRIBUIȚI

adetim

ADETIM a finalizat un nou proiect cu finanţare europeană, în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieriă, care prevede crearea unei bănci comune de date privind comunele din judeţul Timiş şi cele din Vârşeţ.

Proiectul se numeşte „Susţinerea IMM-urilor prin devzoltarea unei infrastructuri de business în judeţul Timiş şi districtul vecin din Serbia”. Bugetul este de 1.799.000 de euro bani europeni. Practic prin acest proiect s-a creat un sistem informatic în cadrul ADETIM pentru promovarea oportunităţilor de business la nivelul judeţului Timiş şi la nivelul zonei transfrontaliere din Vârşeţ. El va fi pus la dispoziţia partenerului de proiect şi a tuturor colaboratorilor şi a celor interesaţi. Partenerii de afaceri din Vârşeţ au realizat şi un incubator de afaceri.


Informaţiile pot fi obţinute pe site-ul www. banat-business.ro. Sistemul are şi o parte interactivă care oferă şi nişte informaţii generale.

Şeful Consiului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a comentat că „eu sper să putem continua aceste colaborări. Mă bucur pentru ceea ce s-a reuşit prin acest proiect posibilitatea de a vedea în permanenţă printr-un singur click tot ce se întâmplă în judeţul Timiş din punct de vedere instituţional şi nu numai. Dacă până acum puteam discuta, dar nu întotalitate despre ceea ce înseamnă judeţul Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş de data aceasta putem discuta individal despre ceea ce înseamnă fiecare comună printr-o fişă de date care, trebuie să fim corecţi, va trebui completată cu toate datele din localităţi care până la urmă va trebui să ne dea obligaţia fiecărei localităţi în parte pentru a avea cunoştinţă despre ceea ce înseamnă infrastructura şi posibilităţile de a atrage investitoti prin facilităţile pe care le oferă. Îmi spuneau colegii că este un model care se practică în multe zone ale Europei şi eu sper ca în perioada următoare să avem aceste posibilităţi de a avea cunoştinţă despre tot ce se întâmplă nu numai în CJT, dar şi în celelate inistuţii care sunt prezente aici.(…) Chiar dacă sunt anumite restricţii sau reguli foarte stricte ale jocului banilor europeni îmi doresc să continuăm aceste proiecte şi rog şi colegii de la celelalte instituţii să se sprijine reciproc atunci când este nevoie de a aduce noutăţile legislative pentru a nu avea probleme în derularea acestor proiecte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.