Alexis Tsipras la Moscova: Europa trebuie să renunțe la „cercul vicios” al...

Alexis Tsipras la Moscova: Europa trebuie să renunțe la „cercul vicios” al sancțiunilor împotriva Rusiei

0
DISTRIBUIȚI

alexis tsipras vladimir putin facebook

Pentru soluționarea crizei ucrainene, Europa trebuie „să renunțe la cercul vicios al sancțiunilor” împotriva Rusiei, țară pe care nimeni nu o poate exclude dintr-o nouă arhitectură de securitate, a spus premierul grec Alexis Tsipras la Moscova, într-o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Sancțiunile nu contribuie la apărarea dreptului internațional, a adăugat premierul grec, referindu-se tot la conflictul din Ucraina, în opinia sa ‘cheia’ soluționării acestuia fiind respectarea și implementarea acordurilor de pace de la Minsk.

El a ținut să sublinieze că economia greacă ‘a suferit mult’ din cauza embargoului instituit de Moscova asupra produselor agroalimentare importate din Uniunea Europeană ca replică la sancțiunile occidentale.

Totuși, președintele Putin i-a retezat speranța ca Moscova să facă vreo favoare Greciei la acest capitol.


‘Este regretabil că aceste contra-sancțiuni afectează Grecia (…), dar nu putem face excepții pentru nicio țară din UE’, a precizat liderul de la Kremlin în timpul conferinței de presă.

Caracterizat de unii analiști drept calul troian al Rusiei în Europa, premierul grec a încercat să combată și criticile liderilor europeni față de gestul său de a face o vizită oficială la Moscova în contextul relațiilor tensionate dintre UE și Rusia generate de acțiunile acesteia din urmă împotriva Ucrainei. ‘Grecia este o țară suverană și are dreptul necondiționat de a duce o politică internațională multiformă și să profite de rolul ei politic ca țară europeană, mediteraneană și balcanică’, a susținut șeful guvernului de la Atena.

‘Trebuie să se revină la dialog și la o nouă arhitectură de securitate. Nimeni nu-și poate imagina ca Rusia să nu participe” la această arhitectură, a subliniat Tsipras, promițând că țara sa va favoriza crearea unor ‘punți de cooperare și dialog’ între UE și Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.