Dezvăluire BOMBĂ la PRESSALERT LIVE. Finanţarea ACS Poli, „aproape identică” cu modalitatea...

Dezvăluire BOMBĂ la PRESSALERT LIVE. Finanţarea ACS Poli, „aproape identică” cu modalitatea folosită pentru echipa lui Marian Iancu, acum investigată de DNA VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

carmen obarsanu avocat 1

Dezvăluire importantă făcută de avocatul Carmen Obârșanu, invitată la PRESALERT LIVE, în această seară. Cunoscută ca o adversară a cheltuirii ilegale a banului public, Obârșanu a fost prima persoană care a sesizat că asocierea dintre autoritățile locale și cele județene pentru finanțarea FC Politehnica Timișoara este ilegală. După ce a depus o plângere penală în acest sens, Curtea de Conturi a constatat același lucru, iar situația a fost confirmată și de instanțele judecătorești.

În această seară, Obârșanu a declarat că primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a comis o primă ilegalitate imediat după venirea în funcția de primar al urbei de pe Bega. Acesta a citit dintr-un HCL semnat în 10 iulie 2012 privind asocierea dintre autoritățile locale și cele județene în structura ACS Poli.


„La articolul 5 privind activitatea financiară a asociației se spune că se vor pune la dispoziția municipiului Timișoara toate documentele legate de sumele alocate. Justificarea cheltuielilor legate de actul competițional se va realiza numai prin acte justificatoare. Acestea vor fi verificate printr-o comisie”, a citit invitate din proiect. După ce a subliniat că de fapt nimeni nu poate obține detalii legate de finanțarea ACS Poli sau mai exact de modul în care sunt cheltuiți banii, Obârșanu a spus că „singurul reprezentant al primăriei este Profesor Doctor Inginer Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Nu găsiți nicăieri ceea ce a decis forul legislativ al Consiliului Local. (…) Nu e o eroare, că aici e vorba de banul public, eu vă spun că e cu intenție”. De asemenea, aceasta a susţinut că în actul constitutiv nu apare niciunde obligaţia, prevăzută prin hotărârea de consiliu local de înfiinţare a comisie,i care să verifice modul de folosire a banilor, obligaţie care-i revine primarului.

Avocatul a explicat că finanțarea ACS Poli e la fel de ilegală ca și cea a FC Poli Timișoara a lui Marian Iancu. „Asociația a fost constituită în baza unei ordonanțe care reglementează asocierile de tip privat. Lega 273 din 2006 nu prevede nicio asociere cu un club privat a autorităţilor publice. Singurii bani care vin sunt de la autoritățile locale și județene. Avem și aici o situație aproape identică. (…) Salariile ar trebui să fie plătite de primărie. Ar trebui să fie niște state de plată și niște organigrame. Aceștia sunt angajați la asociație și primesc bani de la primărie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.