Bazar improvizat, cu gunoaie și lucruri stricate, pe străzile din Timișoara. Ce...

Bazar improvizat, cu gunoaie și lucruri stricate, pe străzile din Timișoara. Ce fac autoritățile pentru a schimba fața orașului? FOTO

0
DISTRIBUIȚI

rromi2

Haine ponosite, încălțăminte uzată, bijuterii colorate sau ruginite, telefoane stricate sau chiar aspiratoare – asta a fost „oferta de primăvară” pe care rromii le-au pus-o la dispoziție timișorenilor care au trecut pe strada Dacilor din Timișoara. Așezate pe pături sau pe saci, produsele au fost expuse spre vânzare de mai mulți rromi dornici să facă bani.

Cine a trecut pe strada Dacilor din oraș nu a putut să observe ceata de rromi care a umplut un colț de stradă cu kitch-uri. Oamenii au așesat pe jos de la bijuterii până la telefoane mobile sau aspiratoare.

Întrebată de prețuri, o femeie a spus că: „Depinde ce vrei să îți cumperi. Avem produse cu un leu, cinci lei, 50 de lei sau mai scumpe. Depinde ce vrei tu”. O tânără a adăugat că o pereche de cercei sau un inel „de vară” costă cinci lei. „Avem inele colorate. Galben, verde sau portocaliu. Cu piatră. Sunt frumoase, de vară. Astea costă cinci lei. Și cerceii la fel, dacă vrei să îi iei la pereche”, a spus aceasta. Între timp un alt „vânzător” verifica dacă un lanț este din argint. „Nu e”, a spus dezamăgit.

Oamenii care locuiesc în zonă ne-au spus că piața improvizată este deschisă aproape zilnic, chiar dacă polițiștii aplică amenzi de sute de lei și le confiscă produsele.


„Aici stau mereu. Aproape în fiecare zi. Dacă vin polițiștii și îi amendează pleacă. Dar am auzit că nu își plătesc amenzile. De obicei se întorc înapoi cu alte produse”, ne-a spus aceasta. În momentul în care au observat că sunt fotografiați, rromii și-au strâns lucrurile și au plecat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.