Care sunt șansele ca la Timișoara să se realizeze, din nou, operații...

Care sunt șansele ca la Timișoara să se realizeze, din nou, operații de transplant de inimă sau de rinichi? Vezi ce spune Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant

0
DISTRIBUIȚI

dan ilincariu (1)

Deși avem medici bine pregătiți și sute de oameni din vestul țării care se află pe lista de așteptare în speranța că vor primi un rinichi, un ficat sau o inimă care să le salveze viața, de câțiva ani, la Timișoara nu se pot realiza operații de transplant. Asta pentru că nu avem condițiile necesare astfel încât aceste intervenții să se poată efectua.

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timișoara, a dezvăluit că există șanse mari ca în viitorul apropiat să se reia transplanturile de rinichi sau inimă și în orașul de pe Bega.


„Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, noi trebuie să ne aliniem normelor UE inclusiv în ceea ce privește transplantul, și aici vorbim de norme stricte și foarte severe. Clinica de Urologie, condusă de profesorul Bucuraș, a făcut și probabil că va face din nou transplant renal. Din câte am înțeles, Consiliul Județean Timiș a alocat fondurile necesare modernizării sălilor de operație astfel încât să ajungă la standardele necesare. Sper că la fel se va întâmpla și cu centrul de transplant cardiac de la Institutul de Boli Cardiovasculare”, a explicat Dan Ilincariu.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant a mai ținut să precizeze că sunt șanse mari să fie reluate transplanturile și la Timișoara, „mai ales dacă ne gândim la faptul că prelevările de organe vor crește foarte mult în România, iar actualele centre nu vor reuși să mai facă față numărului de prelevări”. Astfel, va fi nevoie de deschiderea unor noi centre în care să se realizeze transplanturi. În acest moment, transplanturi se realizează doar la Târgu Mureș, București, Iași și Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.