Cheile Gârliștei din Banat, unele dintre cele mai sălbatice din țară, ascund...

Cheile Gârliștei din Banat, unele dintre cele mai sălbatice din țară, ascund peisaje naturale FASCINANTE. De ce sunt de o frumusețe aparte FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1875033390">

cheile garlistei

Timișorenii care s-au săturat de viața agitată din oraș și doresc să evadeze măcar în weekend în mijlocul naturii și să se bucure de aerul proaspăt, liniște și peisaje naturale fascinante, au de unde alege. Asta pentru că în Banat există o mulțime de astfel de locuri de poveste în care timișorenii își pot reîncărca energiile.

Unul dintre aceste locuri de vis se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de Timișoara, în apropiere de orașul Anina. Vorbim despre Cheile Gârliștei, unele dintre cele mai sălbatice chei din România, de o frumusețe aparte. În urmă cu 15 ani, cheile au fost declarate rezervație naturală de tip mixt în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Această rezervație naturală se întinde pe o suprafață de aproximativ 520 de hectare și se află în Munții Aninei pe cursul râului cu același nume, care a săpat aceste chei de-a dreptul spectaculoase. Cheile Gârliștei au o lungime de circa nouă kilometri, încep de la ieșirea din orașul Anina și se termină cu aproximativ un kilometru înainte de a intra în satul Gârliște. Aceste chei impresionează turistul datorită unor porțiuni foarte sălbatice cu pereți calcaroși care se ridică chiar din apa râului Gârliște, ce sunt acoperiți cu vegetație.

cheile garlistei

Cheile Gârliștei, de o frumusețe aparte

Versanții abrupți din acest loc natural fascinant adăpostesc în jur de o sută de peșteri. Cele mai apreciate de către turiști sunt Peștera cu Apă, cea mai lungă peșteră din chei, ce are o lungime de 400 de metri, și Peștera Galațiului, ce impresionează prin numeroasele stalactite și stalagmite.

Pentru că sunt o arie protejată de interes național, Cheile Gârliștei adăpostesc și specii rare de plante și animale. Astfel, aici pot fi întâlnite vipere cu corn, salamandre sau lilieci de peșteră. De asemenea, valea este împădurită de diferite specii de foioase, dar și de flori sau plante medicinale.

Turiștii care ajung în Cheile Gârliștei trebuie să știe că pe traseu se va ivi chiar și calea ferată Oravița – Anina, „Semeringul Bănățean”, una dintre cele mai spectaculoase din țară, care străbate jumătate din chei.

Foto: Ciprian Floare și Turism în Anina

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.