Compozitorul care a dat distracția din Grecia pe cea din Timișoara: „În...

Compozitorul care a dat distracția din Grecia pe cea din Timișoara: „În cluburi, lumea merge ca în turmă“. Ce proiect nou au Andreas Sam şi Julyan Dubson VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

djsam [1024x768]Andreas Sam şi Julyan Dubson au pus la cale un nou proiect de muzică deep house made in Timişoara, primele lor compoziţii reuşind să stârnească curiozitatea amatorilor acestui curent muzical. Primele lor piese, „Come alone“ şi „Get Horny“ au parte de un feedback cât se poate de pozitiv, ele fiind promovate şi de unul din cele mai cunoscute label-uri de muzică dance din vremurile noastre, Spirit Soul Records. „Am ajuns la Spirit Soul după ce Julyan a făcut un remix la o piesă semnată Kygo. Le-au plăcut piesele nostre şi au decis să ne promoveze. Avem parte de un feedback cât se poate de pozitiv“, ne-a declarat Andreas Sam. Pe numele său adevărat Andreas Samaras, DJ-ul a venit în oraşul nostru din Salonic (Grecia) acum cinci ani şi s-a acomodat cât se poate de bine cu viaţa de student şi cea de noapte, aducând cu el o aromă de house grecesc în petrecerile pe care le susţine.

Celălalt membru al proiectului, Julyan Dubson, s-a născut în Reşiţa dar s-a stabilit în Timişoara de ceva vreme. „Am realizat câteva remixuri, dintre care cel mai reuşit a fost un remix oficial la Saxobeat de Alexandra Stan. Am mai colaborat cu Fly Project, Kamelia, Voxis, George Hora. Cu Sam ne-am cunoscut pe Facebook, am văzut că e original. Îmi place de el. Ca om în primul rând, e altfel. E diferenţă între mentalitatea românească şi cea străină.


Îmi plac oamenii sinceri. Sam e cinstit şi spune lucrurilor pe nume. Tot ce facem împreună se rezumă la încredere“, spune Julyan Dubson.
„Lumea nu înţelege muzica deep house, e doar ceva ce e la modă“.

Piesele celor doi muzicieni se bazează pe simplitate. „Ideea pe care mergem e cea de simplitate. O melodie simplă e una pe care lumea o ţine minte. Pe aici, prin Timişoara am auzit că mulţi artişti sunt semnaţi la un label mare. Şi de fapt, nu e aşa. Noi suntem încă mici, beginners. Dorinţa noastră e să ajungem afară“, spune Andreas. În ceea ce priveşte viaţa de noapte din oraşul nostru, cei doi muzicieni consideră că lumea se ghidează după spiritul de „turmă“. „Lumea e împărţită şi e prea multă aroganţă în unele locuri. E plin de oameni cu bani şi influenţabili. De multe ori, când unii organizatori de evenimente încearcă altceva, lumea nu reacţionează. În cluburile din Timişoara, lumea merge ca în turmă. Lumea nu înţelege muzica deep house, e doar ceva ce e la modă. Adevărul e că lumea nu se mai distrează ca înainte, mulţi vor să îşi arate valoarea. E foarte fain că se mai fac evenimente interesante în Timişoara, dar ar trebui să se mai schimbe mentalitatea. În multe locuri se rotesc aceeaşi artişti“, spun cei doi.

Pe viitor, Andreas Sam şi Julyan Dubson intenţionează să scoată piese atât în echipă cât şi separat. „Vom colabora la unele proiecte împreună, dar vom scoate piese şi separat. Timişoara e o mare parte din viaţa mea. De obicei, vara, plec două luni acasă, la Salonic. Dar Timişoara e my second home. Nu o să fac niciodată muzică comercială. Nu fac muzică din aia ce trebuie ca să fie difuzată la radio. Mixez numai house, deep, afro, tribal. Asta e muzica ce îmi place. Visavis de DJ-eii timişoreni, nu am nimic cu nimeni. Le urez să aibă cât mai multe gig-uri. Nu sunt arogant, nu am nimic de împărţit cu nimeni“, a adăugat Andreas Sam.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.