Consiliul Economic Consultativ al Timişoarei, la prima reuniune. Ce strategii s-au discutat...

Consiliul Economic Consultativ al Timişoarei, la prima reuniune. Ce strategii s-au discutat şi cum a lăudat primarul Nicolae Robu compania pe care o critica pentru poluare

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Consultativ Economic al Timisoarei Costi Duma (10)

Prima întrunire a Consiliului Consultativ Economic al Timişoarei a avut loc astăzi, la primărie. Structura a fost iniţiată de vicepreşedintele Consiliul Judeţean Timiş, Marian Vasile, pe durata mandatului său de consilier personal al primarului Nicolae Robu. „Ne dorim să facem cât mai multe parteneriate publice-private, ne dorim să deblocăm cât mai multe puncte care ţin de Timişoara. Am vorbit despre o viziune pe care o vom furniza primăriei şi domnului primar cu un plan de acţiune”, a spus Vasile.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a spus că „este extrem de important pentru orașul nostru ca oamenii care contează cel mai mult pentru economia orașului să poată fi prinşi într-un cadru de interacțiune în care să se genereze idei. Vă asigur că vă bucurați cu toții de aprecierea noastră a tuturor. Mă aştept ca din întâlnirile pe care CC le va avea să îmi parvină materiale. Aici sunt reprezentate şi diversele grupuri ale oamenilor de afaceri din Timișoara, care fiecare în parte are un număr de agenți economici, este prezentă Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură a judeţului Timiş, care are un număr impresionant de membri”.


Edilul nu a pierdut ocazia de a sublinia necesitatea definirii unei strategii de devzoltare a oraşului şi a zonelor din apropiere.

Primarul susţine că „ingineria materialelor și a fabricației pe direcția roboților şi a prelucrărilor mecanice de înaltă tehnicitate şi construcțiile metalice sunt domenii care ar trebui dezvoltate la Timişoara”. Robu a lăudat subtil şi compania Continental, care va investi bani primiţi de la guvern pentru a reduce mirosul de cauciuc din zona Pădurea Verde. „Ce nu vrem – nu vrem investiții care produc poluare și important din partea noastră este să spunem lucrul acesta răspicat, pentru ca investitorii potențiali să ştie ce au de făcut și să înţeleagă că în Timișoara nu pot să dezvolte activități industriale poluatoare și mesajul trebuie receptat și de companiile care există și care produc poluare. Cu tot respectul pentru tot ce se întâmplă, pentru oamenii care se manifestă în ele, pentru numele pe care îl poartă aceste companii, trebuie să înţeleagă că într-un oraș ca Timișoara poluarea nu este binevenită niciodată. Ei au prezentat proiecte pentru a nu deranja comunitatea în care acționează. Eu nu pot să vorbesc de acești oameni și aceste companii decât în termeni pozitivi atâta vreme cât au înţeles că trebuie să ia măsuri. Suntem în așteparea rezultatelor pe care timișorenii le vor primi bine”.

Primarul a mai subliniat şi că, pentru dezvoltarea Timişoarei, sectoare precum sănătate. educația și turismul sunt vitale. Dan Bedros, fostul director al Alcatel-Lucent, a menţionat că principala problemă a Timişoarei este lipsa forţei de muncă calificată şi că primăria ar trebui să construiască locuiţe pentru muncitorii din alte zone, dar şi să ajute la transformarea urbei de pe Bega într-un „hub”. Mai mult, Bedos a spus că „un oraş trebuie să fie verde, trebuie să îți placă să traieşti aici. Transportul trebuie să fie electric, e nevoie de alimentare cu panoul electrice. Principalele puncte trebuie să fie clusterele și conceptele de oraș verde şi oraş IT”. La eveniment au luat parte directori de structuri ale autrităţilor locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.