Crama în care-și păstrează colecțiile de vinuri președintele Iohannis, Vladimir Putin sau...

Crama în care-și păstrează colecțiile de vinuri președintele Iohannis, Vladimir Putin sau Angela Merkel, prezentă la Salonul Internațional VinVest de la Timișoara. De ce este atât de specială FOTO

0
DISTRIBUIȚI

crama cricova

Timișoara este, timp de trei zile, capitala vinului. Asta pentru că în perioada 3-5 aprilie se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri cea de-a 12-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest. Nu mai puțin de 300 de specialiști din domeniul vitivinicol, printre care producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material săditor, oenologi, somelieri și experți degustători participă la evenimentul organizat la Timișoara, care a devenit deja o tradiție.

Timișorenii care sunt în căutarea unui vin bun pot alege o cramă din Moldova, cea mai mare din lume, care este apreciată de cele mai mari personalități ale lumii. Asta pentru că această cramă aflată în Cricova, la 11 kilometri de Chișinău, este renumită în întreaga lume prin galeriile sale unice și, în special, pentru vinurile sale de excepție. Beciurile de la Cricova au ajuns atât de cunoscute încât chiar și noul președinte al României, Klaus Iohannis, dar și președintele Rusiei, Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel sau fostul premier britanic Tony Blair își păstrează colecțiile de vinuri în galeriile subterane de la Cricova.

cricova2

„Galeriile de aici reprezintă un adevărat oraș subteran.


Străzi, stradele ce poartă denumiri fascinante: Cabernet, Dionis, Fetească, Chardonnay, Sauvignon. Fiecărei străzi îi corespunde, astfel, numele vinului care se păstrează în nișele adiacente. Pentru că adâncimea la care sunt beciurile variază de la 35 de metri la intrare până la 80 de metri, temperatura rămâne constantă în decursul întregului an, între 13 și 14 grade Celsius. Datorită acestor condiții naturale optime este posibilă păstrarea și maturarea vinurilor de calitate superioară”, a explicat, astăzi, la VinVest, Puiu Bucur, reprezentant al cramei din Moldova.

Potrivit acestuia, Beciurile de la Cricova adăpostesc și o remarcabilă colecție de vinuri, și anume Oenoteca Națională, care cuprinde, în acest moment, aproximativ 1,5 milioane de sticle. Crama a venit la Timișoara cu vinuri și spumante pentru toate gusturile, care pot fi cumpărate cu prețuri între 20 și 5.000 de lei.

Programul Salonului Internațional de Vinuri VinVest este disponibil AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.