Crucea Roșie Timiș, apel umanitar pentru victimele cutremurului din Nepal. Cum poți...

Crucea Roșie Timiș, apel umanitar pentru victimele cutremurului din Nepal. Cum poți face o faptă bună

0
DISTRIBUIȚI

cutremur nepal

Spitalele din Nepal sunt sufocate de zeci de mii de răniți, iar numărul morților a trecut de 5.000, după cutremurul de 7,9 pe scara Richter care s-a produs în data de 25 aprilie la o adâncime de zece kilometri, foarte aproape de capitala statului Nepal, Kathmandu. Seismul a provocat o tragedie umanitară de mari proporții.

Organizația Națiunilor Unite vorbește de opt milioane de oameni afectați de acest cutremur, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente și acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă.


În aceste condiții, Crucea Roșie Timiș lansează un apel umanitar pentru victimele cutremurului din Nepal, mai ales că Crucea Roșie din Nepal, în colaborare cu autoritățile naționale, au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație.

„Crucea Roșie Română se alătură eforturilor Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie și lansează «Apelul pentru Nepal». Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel. Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internatională de Cruce Roșie si Semilună Roșie pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de hrană, asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate”, transmite Crucea Roșie Timiș.

Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană: LEI: RO14BRDE410SV34436474100 / EURO: RO02BRDE410SV34436714100

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.