CUTREMURĂTOR Povestea Dorei Târziu, fata băgată în COMĂ de un şmecher cu...

CUTREMURĂTOR Povestea Dorei Târziu, fata băgată în COMĂ de un şmecher cu BMW. Ce spun profesorii şi prietenii adolescentei din Sânnicolau Mare UPDATE Prognosticul medicilor FOTO

2
DISTRIBUIȚI

dora tarziu

Dora Târziu, fata în vârstă de 16 ani care în urmă cu două zile a fost lovită în plin de un șmecher cu BMW, și care acum se zbate între viață și moarte, aflată în comă de gradul IV, s-a născut la Cenad, în 9 iulie 1998. După ce a absolvit Școala Generală nr. 2 din Sânnicolau Mare, a optat pentru filologie, la Liceul Teoretic „Ioan Jebeleanu” din aceeași localitate.

Aflată în clasa a X-a D, Dora Târziu este premianta clasei și face parte din elita tinerilor din zonă. Implicată, inteligentă, cu trăsături frumoase, cultă și educată, eleva de 16 ani este totodată și lidera de grup a clasei, precum și șefa asociației de tineri pe liceu. „Cuvintele sunt prea mici, insignifiante. Așteptăm o minune, ne rămâne doar să ne rugăm. Întâmplarea face ca Dora să fie una dintre copilele de elită ale liceului nostru, pe care încercăm să îi educăm pentru o României prosperă, mai bună. Am o lacrimă strânsă în suflet și încă mai sper. Am creat un cerc spiritual și ne rugăm indiferent de etnie, de confesiune religioasă. Trebuie să purtăm un gând bun pentru acest copil. Cei buni se duc și ne părăsesc, iar țara rămâne murdară și mizerabilă în condițiile în care nu se face nimic pentru o schimbare”, a spus una dintre profesoarele Dorei.

Caracterizată de persoanele apropiate ca fiind o persoană plină de viață, zâmbitoare, pusă pe glume, un copil minunat, Dorei îi place în timpul liber să cânte. După spusele prietenilor, piesa pe care o cântă cu cel mai mare patos este She will be loved – Maroon 5. Este o ființă care, de fiecare dată când își făcea simțită prezența undeva, radia de energie pozitivă și de entuziasm. Ca oricărui tânăr, îi plac ieșirile în oraș alături de oamenii cu care se simțea în largul său. „Nu puteai să stai trist în preajma ei. Tot timpul te făcea să râzi, îți ridica moralul, spunea o glumă”, a spus, cu o voce îndurerată, una dintre prietenele ei.

Prietena cea mai bună, martoră la tragedie

Și-a propus ca în data de 24 aprilie să participe la un semi-maraton organizat în Timișoara. În seara accidentului se întorcea de la un suc alături de prietena sa cea mai bună și, în momentul întâmplării nefericite, se afla la doar 3 case distanță de locuința sa. Adriana, prietena care o însoțea, trebuia să își petreacă întreaga seară alături de ea însă nimănui nu i-a trecut prin cap ce avea să se întâmple. Venit cu viteză mare din spatele fetelor, șmecherașul din Satchinez a vrut să se dea în stambă, însă a proiectat-o pe Dora la câțiva metri distanță. Urletele de disperare ale Adrianei, teafără, a scos din case toți vecinii. Tot soarta a făcut ca în apropiere să locuiască o asistentă care a resuscitat-o pe Dora, în timp ce un alt vecin se asigura că victima nu-și va înghiți limba. De altfel, Adriana, contactată de PRESSALERT.ro, nu a putut să rostească nici un cuvânt. Cu doar o zi înainte de incident, Dora Târziu se simțea perfect alături de două dintre prietenele sale cele mai bune, potrivit unui status de pe rețelele de socializare, ghidate de motto-ul: „Ești atât de obișnuită cu trăsăturile tale, încât n-ai idee cât de frumoasă ești în ochii unui necunoscut”.

Spre deosebire de primele ore, când doctorii spuneau că nu mai îi dau nicio șansă și că nici un pacient într-o astfel de situație nu a supraviețuit, starea Dorei s-a mai stabilizat. Adrenalina i-a mai scăzut din corp și s-a oprit hemoragia.


Acum, părinții ei, de profesie ingineri agronomi, alături de fratele său mai mic, în vârstă de 13 ani, speră la o minune. La câteva ore după tragedie, prietenii ei s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au creat o pagină cu numele „Să o ajutăm pe Dora Târziu încercând să schimbăm ceva in ţara asta”, care a adunat deja peste 2000 de aprecieri. Aceștia vor urma ca astăzi, la ora 10, să se unească în rugăciune pentru Dora la Catedrala din Timișoara.

UPDATE „Aseară, pacienta încă era în viață, dar este puțin probabil să supraviețuiască. Este foarte bine că lumea s-a mobilizat și vrea să meargă să doneze sânge, o ajută pe ea, dar și pe alți pacienți, mai ales că are nevoie de mult sânge și îl și primește. Pacienta are grupa de sânge 0 negativ”, ne-a spus Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Sursa foto: Facebook

2 COMENTARII

  1. Nea judecatorule independent, i-a zii ma tata cata spaguta ti-ai luat de la cioara???Felicitari politiei romane pentru gasirea rapida a jegului si rusine mare pentru procuror si justitiei in general.huooo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.