Deputatul PSD Cătălin Tiuch, interpelare în Parlament despre sondajul primarului Robu: „Atacul...

Deputatul PSD Cătălin Tiuch, interpelare în Parlament despre sondajul primarului Robu: „Atacul la libertatea presei capătă forme îngrijorătoare la Timișoara, orașul în care au murit oameni pentru cuvântul liber”. Ce le cere parlamentarilor PNL

1
DISTRIBUIȚI

catalin tiuch deputat 6

Sondajul primarului Nicolae Robu vizavi de credibilitatea presei locale a ajuns subiect de discuţie chiar şi în Parlamentul României. Deputatul PSD Timiş, Cătălin Tiuch, a făcut o interpelare politică prin intermediul căreia atrage atenţia că astfel de derapaje duc la încălcarea libertăţii de exprimare a jurnaliştilor.

”Atacul la libertatea presei capătă forme îngrijorătoare la Timișoara, orașul în care au murit oameni pentru cuvântul liber. Primarul Nicolae Robu a lansat, pe Facebook un controversat sondaj de opinie prin care dorește să măsoare credibilitatea sa, comparativ cu cea a tuturor publicațiilor locale și regionale.


Având în vedere faptul că asemenea cercetări prin intermediul Facebook nu au nicio relevanță sociologică, ci sunt simple exerciții de imagine, tot demersul primarului penelist Robu este de fapt un atac direct orientat spre presa timișoreană. În ce alt oraș din România, un primar își permite să realizeze asemenea anchete on-line?, a spus Tiuch.

Mai mult deputatul a atras atenţia că astfel de tendințe decredibilizează și mai mult clasa politică. „Indiferent de calitatea actului jurnalistic, de orientarea unei publicații sau de alte considerente mai mult sau mai puțin obiective, consider că nu e treaba politicienilor și a partidelor politice să exercite presiuni asupra presei, care are mecanismele interioare pentru a-și regla activitatea.În calitate de deputat de Timiș, dar mai ales de cetățean timișorean, condamn cu fermitate demersul primarului penelist și le cer parlamentarilor liberali de Timiș să ia atitudine față de derapajele aberante și provocatoare ale lui Nicolae Robu”, a conchis Tiuch.

1 COMENTARIU

  1. saracul lae rrobu atata poata, sa urle si acum exista facebook! pe timpul tizului sau lae ceausescu proslavea pcr! dar voi psd aveti palavragitorii vostrii! asa ca rade ciob de estompator spart!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.