DIICOT a făcut azi 52 de percheziții pentru a destructura „Academia infractorilor”

DIICOT a făcut azi 52 de percheziții pentru a destructura „Academia infractorilor”

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 07_resize

Procurorii DIICOT au efectuat 52 de percheziții în legătură cu o grupare specializată în furturi din magazine de lux din mai multe state, liderul fiind interlopul Adrian Botez, aflat în penitenciar pentru că a încercat să-l asasineze pe Dumitru Mironescu, susțin surse judiciare, citate de Agerpres.

Sursele citate arată că este vorba de o grupare de mare violență specializată în tâlhării și furturi din magazine de lux din Belgia, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Croația și alte state.

Gruparea era organizată după reguli militare iar liderul este Adrian Botez, care a înființat Academia Infractorilor Români.


El conducere rețeaua din penitenciar, fiind cel care a fost eliberat anul trecut din greșeală, însă ulterior a fost prins, având de executat o condamnare de 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra lui Mironescu.

Valoarea furturilor depășește 10 milioane de euro. Potrivit surselor, doar în cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire.

Aceleași surse susțin că, în Academie, au fost recrutați peste 100 bărbați. Membrii grupării aveau un cod de conduită al infractorului scris, aprobat de „comandantul suprem”, Adrian Botez, care cuprindea indicații cum să scape de anchetatori.

Suspecții foloseau case conspirative din București pentru antrenamente.

La sediul DIICOT vor fi aduse la audieri 22 de persoane.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.