Doar 20% din spațiile Incuboxx, în care s-au investit 19 milioane de...

Doar 20% din spațiile Incuboxx, în care s-au investit 19 milioane de lei, au fost ocupate. Ce obiectiv modest a stabilit primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

incuboxxAfaceriştii din Timişoara au avut astăzi şansa de a vizita în mod gratuit centrul destinat închirierii de spaţii pentru funcţionarea firmelor din domeniul IT. Directorul Incuboxx, Robert Kristof, a declarat că „pentru firmele aflate în perioada de incubare este necesar ca sediul social să fie aici, să aibă cel mult nouă angajaţi. Chiria pentru acest spaţiu va fi de 3.5 euro pe metru pătrat, cu obligativitatea de a angaja minim doi oameni. Aceştia vor beneficia şi de cursuri de perfecţionare, conferinţe şi traininguri în domeniu IT, plus acces gratuit în sălile de şedinţe. Pentru firmele aflate în perioada de incubare necesarul de angajaţi este de cel mult 49, iar cifra de afaceri de maxim 600 de mii euro.


Chiria va fi de 5 euro mp, cu 50% reducere la spaţiile de conferinţe de la etajul 3 şi 50% reducere la cursuri perfecţionare şi training-uri”.
Primarul Nicolae Robu a declarat că „cred că se ştie în momentul de faţă că valoarea proiectului a fost de circa 19 milioane de lei cu TVA inclus, din care pentru clădire s-au cheltuit 12 milioane de lei. Ne-am pus la punct cu tot ce trebuie pentru a valorifica. Este o clădire excepţională, foarte funcţională, foarte modernă cu tot ce îi trebuie unui astfel de obiectiv. Am avut mereu încredere în tineri la fel cum am avut până acum în cariera mea. Niciodată nu mi s-a confirmat ca încrederea în tineri să nu fie confirmată. Este nevoie de minţi neinhibate, de o abordare neinhibată de oameni cu ambiţii, de oameni cu ţeluri înalte”. Primarul Nicolae Robu a sublinat că se bucură de gradul mare de ocupare a spaţiului, asta deşi doar zece firme au fost acceptate până acum din totalul de 12 cereri, adică circa 20% din birouri vor fi ocupate. Nouă dintre firme sunt în perioada de incubare şi una în cea de consolidare. După ce a conchis că „nu e un obiectiv prioritar să fie gradul de ocupare de 100%, dar se merge în vecinătatea lui 100%”, Robu a semnat cele prime zece contracte de închiriere a spaţiilor din Incuboxx.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.