Două camioane de pompieri și un Buick Riviera din 1972, atracțiile expoziției...

Două camioane de pompieri și un Buick Riviera din 1972, atracțiile expoziției de mașini de epocă din centrul Timișoarei. De ce au fost expuse mai puține automobile decât în anii precedenți GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

buick riviera

Mii de timișoreni care au trecut astăzi, între orele 10.00 și 12.30, prin Piața Victoriei au putut admira zeci de mașini de epocă. Asta pentru că Retromobil Club România a organizat o nouă ediție a evenimentului „Retroparada Primăverii”. Trecătorii au fost încântați de bijuteriile pe două sau pe patru roți expuse și tocmai de aceea nu au ratat ocazia de a se fotografia cu ele.

Vedetele expoziției au fost două autospeciale de primă intervenție ale ISU Banat, fabricate în anul 1980, care încă mai funcționează. „Avem o autospecială de primă intervenție și comandă din anul 1981, autospecială folosită pentru asanare, transport muniție neasanată și echipament de scafandrii. De asemenea, aici este și o autospecială pe care o folosim pentru transportul ustensilelor la intervenții, la inundații. Pe amândouă le utilizăm, am venit să participăm la paradă pentru a scoate în evidență imaginea ISU Banat. Mai avem la Deta o mașină din anul 1964, care este funcțională”, ne-a explicat Lucian Bogdan Mutu, din partea ISU Banat.

poza 1

De asemenea, una dintre cele mai apreciate mașini de epocă expuse astăzi în centrul Timișoarei a fost un Buick Riviera, fabricat în anul 1972. Timișoreanul Alexandru Matușceac, proprietarul automobilului, ne-a povestit că participă pentru prima oară la expoziție, și asta pentru că de-abia în urmă cu o lună a reușit să restaureze mașina. „Am restaurat-o timp de un an și jumătate. Este o mașină pe care mi-o doream de multă vreme, îmi plăcea în mod special acest model. Am căutat mult după ea și am găsit-o în Olanda, adusă fiind din SUA. Am cumpărat-o cu 8.500 de euro în stare avansată de degradare și am investit peste 10.000 de euro ca s-o aduc în această stare”, a povestit proprietarul automobilului.

Vlad Capotescu, organizatorul evenimentului „Retroparada Primăverii” la Timișoara, a precizat că, astăzi, au fost expuse 28 de mașini și două motociclete, mai puține decât la edițiile anterioare. „Printre mașinile expuse se numără un Auto Union din anul 1938, cel mai vechi automobil de la expoziție, dar și un Rolls Royce, un Jaguar și o colecție de șase Dacii. Sunt mai puține mașini pentru că proprietarii de mașini de epocă din Ungaria nu au mai venit la Timișoara, ne așteaptă la Sânnicolau Mare, unde vor fi expuse, tot astăzi, 40 de mașini”, ne-a spus Vlad Capotescu.


În jurul orei 12.30, proprietarii de mașini de epocă au plecat spre Sânnicolau Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.