Ediție aniversară pentru Festivalul Plai. Ce noutăți pregătesc organizatorii și cum puteți...

Ediție aniversară pentru Festivalul Plai. Ce noutăți pregătesc organizatorii și cum puteți achiziționa abonamente

1
DISTRIBUIȚI

festivalplaiFestivalul PLAI ajunge, în perioada 11-13 septembrie 2015, la cea de-a zecea ediţie şi anunţă un nou prag în dezvoltarea proiectului prin cooptarea celor mai importanţi operatori culturali locali: Antagon, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Prin Banat, Freenetik şi Sabotage.

Scena 2 a festivalului se va transforma în Scena Antagon, unde vom putea urmări spectacole de teatru şi dans, accentuând şi continuând programul început la ediţia din 2014. Antagon Festival înseamnă o săptămână de opt zile dedicată teatrului independent. S-a întâmplat prima dată în 2014, a doua ediție urmând să se țină în perioada 18 – 25 octombrie 2015. Trupe de teatru din țară și străinate joacă la Timișoara în spații dintre cele mai diverse, spectacole realizate în regim independent. Festivalul este organizat de Asociația Culturală Antagon cu sprijinul prietenilor și partenerilor săi.

Casa Filmelor va fi coordonata de Pelicula Culturală şi Asociaţia Marele Ecran. Asociația Pelicula Culturală îşi propune promovarea multiculturalității europene și a responsabilității sociale prin film și activități cultural-artistice.


Încă din anul 2012 Pelicula Culturală organizează seri de film european în spații valoroase din punct de vedere cultural, architectural, istoric din Timişoara, pentru un public între 50 – 350 de persoane. Asociaţia Marele Ecran a fost fondată în 2011 de entuziaști ai Cinema-ului și voluntari. Asociația promovează filmul de autor și filmul independent european ca alternativă la cinematograful de consum. Susține activ înfiinţarea unei cinemateci/ cinematograf de artă la Timişoara. Pe lîngă festivalul „Ceau, Cinema!” (aflat la a doua ediție) a organizat:ZFANG (Zilele Filmului Alb-Negru German): 20 – 24 mai 2012, Casa Filmelor la Festivalul PLAI 2012, 2013 și 2014.

Asociația „Prin Banat” va coordona, pe Aleea Culturală, activităţile meşteşugarilor şi reprezentanţii tradiţiilor bănăţene. „Prin Banat” este un proiect independent de documentare şi promovare a valorilor locale şi de încurajare a turismului cultural. Printre misiunile proiectului se numără identificarea, inventarierea, documentarea şi promovarea obiectivelor din cadrul patrimoniului material (cultural-istoric), natural şi imaterial (tradiţii, obiceiuri, gastronomie etc.) din regiunea Banatului istoric. De asemenea, proiectul urmăreşte atragerea atenţiei şi conştientizarea în rândul comunităţilor asupra stării de degradare a patrimoniului material şi imaterial din regiunea Banatului istoric.

Freenetik şi Sabotage sunt, deja, două organizaţii foarte cunoscute în zona de party. Pentru PLAI Festival 2015 vor pregăti două seri consecutive de petreceri în zona de Chill PLAI după ora 23.00.

Abonamentele pre-sale pentru Plai 10 se pot achiziţiona până pe 21 aprilie 2015, la preţul de 50 de lei (cu sau fără camping inclus). Acestea sunt disponibile pe site-ul Eventim şi în reţeaua de distribuţie formată din magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi la librăriile Cărtureşti.

1 COMENTARIU

  1. le-a pus Plai mana in cap, de acum o sa le curga si lor banii publici in buzunare…
    manelo-house si turbo-muzica popoarelor, noile genuri de Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.