Elevii de la Liceul Silvic vor ieși la plantat pomi și curățat...

Elevii de la Liceul Silvic vor ieși la plantat pomi și curățat parcul de la stadion, ca pe vremea răposatului. Cine le-a dat această sarcină și cum merge licitaţia pentru spaţii verzi

0
DISTRIBUIȚI

parc stadion

Primăria Timişoara a a găsit o soluţie inedită pentru a îngriji unul din parcurile rămase fără contact în urbea de pe Bega. Prezent în parcul de lânga stdionul Dan Păltinișanu viceprimarul Dan Diaconu a declarat că „inaugurăm astăzi un alt mod de lucru în îngrijirea spaţiilor verzi un protocol de parteneriat pe care îl încheiem cu Liceul Silvic pentru întreţinerea acestui parc.


Este un parc de o dimensiune de aproximativ 1.5 hectare un parc pe care liceul îl va întreţine în primă fază pe durata unui an şi îl va îmbogăţi din punct de vedere al materialului dendrologic asta însemnând operaţiuni de plantare. Au fost plantaţi până acum 32 de arbori urmează ca în perioada următoare azi şi mâine să fie plataţi 70 de arbori. Asta aduce o bogăţie pentru acest parc care are carenţe împortante în întreţinere”.
Diaconu a mai spus că în parc vor fi făcute mai multe amenajări printre care şi o fântână arteziană. Deşi în mare parte munca se va face voluntar de către elevii de la Liceu, Diaconu susţine că nu este exclus ca primăria să dea bani pentru operaţiunile care vor fi costisitoare. Legat de licitația pentru spații verzi, viceprimarul a declarat că „ofertele au fost deschise săptămâna trecută sperăm, ca în cel mai scurt timp acest proiect să fie finalizat şi să existe contracte de întreţinere. În orice caz, acest parc va fi scos din eventualele recepţii pe care le au firmele ce vor câştiga acest sector”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.