EXCESE în zilele de sărbătoare. Câte solicitări au fost făcute și de...

EXCESE în zilele de sărbătoare. Câte solicitări au fost făcute și de ce au avut nevoie timișenii de îngrijiri medicale

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

Echipajele de pe ambulanță din Timiș au fost suprasolicitate în cele trei zile de sărbătoare. Astfel, medicii au fost nevoiți să acorde îngrijiri medicale în timpul Sărbătorilor Pascale de aproape 1.500 de ori, mult peste media obișnuită.

Leonida Iancu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, ne-a declarat că 1.200 de cazuri au fost rezolvate de Ambulanță, iar restul 300 de privați sau SMURD.


Unii timișeni au cam făcut excese de mâncare și băutură în zilele de Paște, astfel că s-au simțit rău și au sunat la 112.

„197 de pacienți acuzau dureri abdominale, iar alți 29 stări de ebrietate, plus alte persoane pe care le-au găsit căzute pe stradă, leșinate. De asemenea, am fost solicitați pentru 83 de cazuri afecțiuni cronice, 82 de dureri toracice, dar și 72 de cardiopatii ischemice și hipertensiune arterială, care apar datorită excesului de sare, zahăr, grăsimi”, a explicat Leonida Iancu.

Potrivit directorului Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, în cele trei zile de sărbătoare a crescut și numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au fost agresate sau victime ale unor accidente rutiere. „Am avut 31 de cazuri de violențe, agresiuni și 24 de victime ale accidentelor rutiere. A fost foarte mult de lucru în aceste zile. În anii precedenți, de sărbători era un pic mai liniște”, a mai precizat Leonica Iancu.

Zilnic, echipajele de pe ambulanță din Timiș sunt solicitate de aproximativ 360 de ori, cu 50 mai mult față de anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.